________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nakon ljetne stanke vijećnici Općinskog vijeća Brckovljani odradili su sjednicu na kojoj su za manje od pola sata “pretresli” dnevni red od 16 točaka. Vijećnici nisu imali nikakvu potrebu za raspravom prilikom izglasavanja pojedinih odluka o kojima smo porazgovarali s načelnikom Tihomirom Đurasom, kojeg najviše raduje dolazak novih investitora.

Naime, dva su investitora već kupila zemljišta u Poslovnoj zoni za izgradnju svojih hala, dok su vijećnici na jučerašnjoj sjednici donijeli Odluku o pokretanju prodaje još dviju nekretnina.

-Vjerujem kako ćemo s četiri nova investitora dobiti novi vjetar u leđa, ali i financije kojima ćemo moći napraviti puno toga za dobrobit svih naših mještana- naglasio je načelnik Đuras.

Između ostaloga, vijećnici su podržali Odluku o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca i studenata u novoj školskoj i akademskoj godini.

-Nismo zaboravili niti naše najmlađe, jer za njih smo izgradili novo dječje igralište u Dječjem vrtiću DIDI. Također, sudjelovali smo i u financiranju radnih bilježnica za naše osnovnoškolce. Sufinanciranje prijevoza mjera je koju provodimo već godinama- kazao je načelnik Brckovljana.

Vijeće je donijelo i Odluku o osnivanju Savjeta mladih te je načelnik Đuras ovom prilikom pozvao sve udruge s područja općine da istaknu kandidature za svoje članove.

-Pozivam sve da predlože svoje mlade kako bi u tom Savjetu imali najbolje od najboljih iz naše općine- istaknuo je Đuras, čije su izvješće o radu vijećnici također prihvatili jednoglasno.

-Iskreno, uvijek se može i bolje. Nadajmo se kako će rad sviju nas biti još i bolji- zaključio je načelnik Brckovljana Tihomir Đuras.iđ

  • f2f2
  • f3f3