________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Posljednju sjednicu prije ljetne stanke održalo je Općinsko vijeće Brckovljani, koje je jednoglasno usvojilo nekoliko tehničkih točki.

 

Između ostaloga, načelnik Tihomir Đuras vijećnike je upoznao s najvažnijim općinskim novostima, među kojima se ističe ona kako je Općina s uspjehom aplicirala na mjeru 7.4.1. kojom je ostvarila maksimalan iznos potpore za izgradnju tržnice, koja će postati središnje mjesto svih općinskih događanja. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za tu je namjenu Općini dodijelila najviši iznos i intenzitet potpore u iznosu od 7.515.600,00 kuna.

Također, načelnik je istaknuo kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Poziv za dostavu projektnih prijedloga za “Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, Prvi poziv”, koji je trajao do 4. srpnja iz sredstava Europske unije i to putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti na koji je Općina prijavila dva projektna prijedloga. Naime, općinska je intencija izgradnja dječjeg vrtića u Božjakovini te u Lupoglavu.

-Svrha i cilj poziva je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja- naglasio je Đuras.

Kako bi povećali šanse za dobivanje sredstava putem Poziva, Općina je prijavila projekte u suradnji s Općinom Rugvica, koja je u ovom slučaju partner.

-Takav oblik suradnje dodatno se boduje, ali je i jedan od kriterija kvalitete ovog poziva. Na ovaj se način želi potaknuti suradnju između općina te smanjiti troškove za izgradnju dodatnih prostorija koje su potrebne kod izgradnje matičnog vrtića, kao i kod zapošljavanja kadrova, za koje jedinice lokalne samouprave mogu dijeliti troškove- pojasnio je načelnik.  (IĐ)

 

  • DSC_2864DSC_2864
  • DSC_2883DSC_2883
  • DSC_2885DSC_2885