________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U nedjelju 10. rujna 2023. održana je 1. Vatrogasna utrka Hrebinec. Utrka je sastavni dio Hrvatske vatrogasne trkačke lige čime se Hrebinec pridružio gradovima poput Zagreba, Varaždina, Malog Lošinja, Čakovca u organiziranju vatrogasnih utrka širom Hrvatske.

 

 

Start utrke bio je točno u 10 sati ispred vatrogasnog doma u Hrebincu označen puštanjem vatrogasne sirene. Od 112 prijavljenih natjecatelja na startu utrke bilo je njih 84 sa prostora cijele Hrvatske i Slovenije. Natjecatelji su se takmičili u kategoriji vatrogasaca i kategoriji građana. Sama utrka odvijala se kroz hrebinečko vinogorje dok je završna etapa utrke prolazila glavnom cestom kroz Hrebinec. Trkači su cijelim putem imali podršku stanovnika Hrebinca dok se u samom cilju okupio veliki broj navijača koji su zdušno bodrili svakog natjecatelja.

Najbrže je stazu od 5 km završio Saša Horvat, dok je 2. mjesto zauzeo Stjepan Leljak i 3. mjesto Leon Čurila. Najbrža vatrogaskinja je Ivana Zeljko, 2. mjesto zauzela je Dijana Vanjek dok je 3. Monika Mikec. Najbrža postrojba je postrojba VSU Žiškovec, 2. mjesto zauzeli su trkači JVP Varaždin, a treće mjesto zauzela je JVP Zagreb.

U kategoriji građana najbrži je Matija Kušić, a dvojac iza njega su Kristian Pintar i Hrvoje Bartol, kod žena najbrža je Renata Kenda, a Danijela Marijanović i Marina Bionda zauzele su drugo i treće mjesto. Domaćin je pripremio i pehare za najbrže stanovnike Općine Brckovljani pa je 1. mjesto za najbržeg stanovnika zauzeo Dušan Dojčinović, 2. je Ivan Graberec dok je 3. Ivan Graberec (1991.). Kod žena 1. mjesto zauzela je Marina Bionda, a 2. mjesto Gordana Graberec.

Domaćin je za sve trkače pripremio prigodne nagrade; vatrogasnu medalju, majicu i torbu za obuću te besplatan burger i piće po izboru.

"Ovim putem zahvaljujemo se svim sponzorima Općini Brckovljani, ITP GRAD d.o.o, Prijatelj gradnja d.o.o., Jamnica d.d., Dukat d.d., KONČAR - distributivni i specijalni transformatori, Print Grupa d.o.o., Pedom asfalti d.o.o., HRT Šarić d.o.o., HELB d.o.o. ponaosob g. Miroslavu Tomicu i g. Draženu Rečecu, zahvaljujemo se redarima iz DVD-a Brckovljani, DVD-a Gračec i DVD-a Lupoglav, zahvaljujemo se i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju i provedbi ove utrke, na kraju zahvaljujemo se svim vatrogascima i građanima koji su sudjelovanjem uveličali ovu utrku", poručili su iz DVD-a Hrebinec.

  • hrebinec_1hrebinec_1
  • hrebinec_2hrebinec_2
  • hrebinec_3hrebinec_3
  • hrebinec_4hrebinec_4
  • hrebinec_5hrebinec_5
  • hrebinec_6hrebinec_6
  • hrebinec_7hrebinec_7
  • hrebinec_8hrebinec_8
  • hrebinec_9hrebinec_9