Povodom božićno novogodišnjih praznika, Udruga Hrvatski vitezovi-ratni veterani ’91 Brckovljani, prigodnim druženjem i domjenkom oprostili su se od 2021. godine. Druženju se odazvao i načelnik Tihomir Đuras, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić te vijećnik Marin Žafran koji su istaknuli dobru suradnju Općine i Udruge, koja je tom prigodom načelniku uručila skroman poklon, u znak dobre suradnje.


Inače, Udruga je osnovana 19. kolovoza 2007. godine, nakon što se Udruga Hrvatski vitezovi-ratni veterani 1991-Dugo Selo podijelila na Brckovljane, Rugvicu i Dugo Selo. Dobra suradnja s Općinom rezultirala je dobivanjem vlastitog prostora kod Društvenog doma u Štakorovcu. Zapušteni prostor, zalaganjem i dobrovoljnim radom članova Udruge te uz financijsku pomoć Općine stavljen je u funkciju 13. rujna 2014. godine.

-Uz aktivnosti oko uređenja prostorije, Udruga se prihvatila i uređenja Društvenog doma u Štakorovcu iznutra i izvana te je isti stavljen u funkcionalno stanje, gdje se sada odvijaju različita događanja. Osim toga, Udruga se prihvatila i održavanja dječjeg parka u Štakorovcu. Sve ovo vrijeme redovito se kosi trava, uređuje živica, održavaju dječje sprave, a posađene su i nove sadnice lipa- ističu iz Udruge, koja je aktivna u svim akcijama koje organizira Općina i Župa.
-Neizostavno sudjelujemo na državnim blagdanima i praznicima, što paljenjem i polaganjem vijenaca na spomeniku poginulim braniteljima u Božjakovini, što druženjem članova Udruge i njihovih gostiju- navode iz Udruge, kroz koju su tijekom svih ovih godina prošla 72 branitelja s područja Brckovljana i okolnih općina, te 14 pridruženih i 8 počasnih članova.
Hrvatski vitezovi-ratni veterani ’91 Brckovljani danas ima 27 temeljnih članova, 7 pridruženih te 7 počasnih. (IĐ)

  • DSC_2560DSC_2560
  • DSC_2562DSC_2562
  • DSC_2572DSC_2572