________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

DVD Lupoglav s uspjehom je prošao na natječaju Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kojim su ostvarili 231.115,00 kuna za novu opremu.

Naime, društvo je apliciralo na natječaj iz Fonda solidarnosti Europske unije u sklopu projekta „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“, na kojem su ostvarili maksimalnu traženu potporu. Ugovor s državnom tajnicom Terezijom Gras, predsjednik DVD-a Lupoglav Jurica Ivanić potpisao je 13. lipnja.

Ovih dana stigla je i nova oprema – 10 zaštitnih odijela za operativce što uz radna odijela uključuje, kacige, radne rukavice, opasače, čizme i lampe, a uz to kupljeno je i pet specijalnih vatrootpornih lampi, ručni parač za rezanje armiranog betona i željeza, motorna pila te pet radio stanica, koje će doprinijeti boljoj komunikaciji tijekom intervencija.
-Ova oprema uvelike će doprinijeti podizanju naše operativne spremnosti. Hvala svima koji su pripomogli u realizaciji ovako značajnog projekta za nas- kazao je predsjednik DVD-a Lupoglav Jurica Ivanić istaknuvši kako su članovi društva operativno sposobni odgovoriti svim izazovima.
Prezentaciji nove opreme odazvao se i načelnik Brckovljana, Tihomir Đuras, kojem je drago što je društvo s uspjehom odradilo ovaj natječaj, kojim su “povukli” značajna sredstva za nabavku nove opreme. (IĐ)

  • DSC_0637DSC_0637
  • DSC_0644DSC_0644
  • DSC_0647-696x464DSC_0647-696x464
  • DSC_0650DSC_0650