________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Iza njih je putovanje u selo Davor u Brodsko-posavskoj županiji na večer folklora pod nazivom "Padaj kišo nemoj na konjara" koja je održana 29.lipnja u organizaciji KUD-a domaćina "Matija Antun Relković". Uz slavonska društva i pjevačke skupine s područja Tordinaca, Bošnjaka i Davora, "Tančec" je bio pravo osvježenje te je izvedbom koreografije Posavine oduševio brojnu publiku. 

 

 Proteklog vikenda putovali su u Pridragu, kotarsko mjesto između Novigradskog i Karinskog mora, na godišnji susret KUD-ova pod već tradicionalnim i znakovitim nazivom "Dalmacijo, Pridragu ti ljubim!". U organizaciji pridraškog Kulturno umjetničkog društva "Luzarica" i pred mnoštvom radoznale publike na sportskom centru "Mile Čulina 

Bulin", KUD Tančec se predstavio s koreografijom Posavine uz nekoliko tradicionalnih vokalno-instrumentalnih napjeva. Također su se i tamburaši KUD-a Tančec (aktualni pobjednici III. Županijske smotre tamburaških orkestara i sastava zagrebačke županije te predstavnici na 21.završnoj smotri u listopadu ove godine) predstavili tamburaškim intermezzom. 
Pjesme, veselja, a ovaj put i kupanja i sunčanja, nije nedostajalo!!! 
KUD "Tančec" početkom kolovoza putuje u Grebašticu (Šibenik) na 12. Večer folklora pod nazivom "Grebaštico dok ti ime traje ..." a krajem kolovoza na Međunarodnu smotru folklora 17. susret naroda i kultura u Sikirevce. 
Svima koji podržavaju rad i djelo KUD-a "Tančec" od srca zahvaljujemo.

KUD Tančec

140701_ladari3.jpg 140722_tancec2.jpg 140722_tancec3.jpg 140722_tancec4.jpg 140722_tancec5.jpg 140722_tancec6.jpg