IKEA u Rugvici otvara vrata 21. kolovoza u 10 sati - informacija je koju je danas objavio „Jutarnji list“, a za „Dugoselsku kroniku“ potvrdila predstavnica Ikeinog ureda za odnose s javnošću Mirna Jurić. Radovi na izgradnji i uređenju prve Ikeine robne kuće u Hrvatskoj su zaključeni, a u tijeku je dobivanje uporabne dozvole te završni radovi na uređenju okoliša. IKEA Hrvatska na prostoru od 38.000 četvornih metara, zajedno s robnom kućom površine 1.800 m2 najveći je njihov objekt u regiji.U prvoj fazi je zaposleno 340 djelatnika, dok u dugoročnim planovima, izgradnjom većeg trgovačkog centra, otvorilo bi se dodatnih 1.500 radnih mjesta. 

 

Podsjećamo, Ikea predviđa u prvoj godini posjet oko tri milijuna kupaca koji će moći birati između 9.500 artikala što je i puni asortiman tvrtke IKEA. Na otvorenju, po najavama, neće biti posebnih popusta. Katalog s ponudom asortimana bit će objavljen na hrvatskom jeziku prije otvorenja, dostavljen svim kućanstvima u bližoj okolici robne kuće, a zajedno s cijenama će biti dostupan i na IKEA-inim internetskim stranicama. 
Do otvorenja profunkcionirat će i novi cestovni prsten i prometna regulacija izgrađena u sklopu rekosntrucije čvora Ivanja Reka, no unatoč tome, za pretpostaviti je kako će u prvim danima otvorenja u tom dijelu vladati velike gužve..

I.G.O.