Učenici Glazbene škole Dugo Selo nastupili su 21. srpnja na svečanom otvorenju Hrvatskih svjetskih igara, na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Svečano otvorenje počela je u 21 sat mimohodom svih sportaša koji u Zagreb dolaze iz 25 država svijeta, te nastupom tamburaškog orkestra. Osim tamburaškog orkestra u glazbenom programu sudjelovali su i LADO, Ana Rucner te brojni drugi izvođači. 

Drugi dio programa održao se u dvorani Hrvatske matice iseljenika od 23 sata gdje je orkestar izveo ciklus skladbi iz Slavonije, dva Čardaša, Bunjevačke plesove te brojne druge tamburaške hitove podigavši cijelu dvoranu na noge svojom izvedbom. 

Osim sportaša, u Zagreb je stiglo i stotinjak pjesnika hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta koji će u Zagrebu održati smotru izvandomovinske lirike. Od 19. do 26. kolovoza ove godine tamburaški orkestar dugoselske glazbene škole nastupit će na Svjetskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj (World Championship of Folklore) u Bugarskoj. Vrijedi napomenuti da je nastupu učenika Glazbene škole na svečanom otvorenju Hrvatskih svjetskih igara, prisustvovalo i više od 300 gledatelja iz Dugog Sela te im se Glazbena škola ovom prilikom zahvaljuje na velikoj podršci.