Povjerenik za Dugo Selo Dean Novački       

Posjetom predsjednice stranke ORaH – Održivi razvoj Hrvatske Mirele Holy i njenih suradnika, Gordana Cmrečkog člana predsjedništva i Saše Stanislava Horvatha povjerenika za središnju regiju u Dugom Selu je u subotu, 26. srpnja, u prostoru restorana Dioniz, službeno je i osnovana Gradska organizacija OraH-a. Kako je pojasnila predsjednica Holy, do unutarstranačkih izbora 26. listopada, dosadašnjem povjereniku za Dugo Selo i Vrbovec Deanu Novačkom dodijeljene su ovlasti predsjednika Gradske organizacije Dugo Selo.

 Uz osnivanje Gradskog foruma predsjednik odabire ljude s kojima  će surađivati do spomenutih unutarstranačkih izbora. Dugoselska organizacija trenutno okuplja 30 članova i svoj rad za sada fokusira na 4 područja – animiranje članova te okupljanje novih; pronalaženje adekvatnog prostora za okupljanje članova i djelovanje; organizacija edukacije i informiranje članova te rad unutar radne

grupe na detektiranju i rješavanju problema lokalne zajednice, istaknuo je Novački.

 

        -Nakon osvajanja mandata za izborima za EU parlament OraH je, kako smo i najavili, postala dio frakcije Europske zelene stranke, kazala je predsjednica stranke Mirela Holy, najavivši kako će se na području ekologije nastojati što više umrežiti. Najveći fokus stranke na području Hrvatske bit će izrada sektorskih politika, a prvi prijedlog politike – gospodarski potencijal konoplje upravo ulazi u proces javne rasprave, pojasnila je Holy, u kojem svoje prijedloge, primjedbe mogu osim članova stranke dati i svi zainteresirani građani. Svi detalji Orahove politike mogu se naći na njihovim web stranicama. Holy je najavila i izradu energetske i transportne politike koja će na stranicama uskoro biti objavljena. „Naše žarište interesa u budućnosti zasigurno će biti gospodarske teme, posebice omogućavanje novih radnih mjesta – zelenih radnih mjesta, koje će podići domaći brutoproizvod“, kazala je, dodavši kako OraH nastoji razvijati pozitivnu programsku kampanju. „Naše političko djelovanje bazirano je na sadržaju, konkretnim problemima i pronalaženjem rješenja, dok se ne bavimo vrijeđanjem i ideološkim podjelama“, bila je jasna Holy.

        Na kraju osnivačke sjednice uslijedila je panel diskusija članova OraH-a iz Krapine, Križevaca, Vrbovca i Dugog Sela s predstavnicima vodstva stranke iz koje se moglo doznati kako je u tijeku formiranje šumarske politike, politike vanjskih poslova, dok će sljedeći mjesec započeti rad na osmišljavanju poljoprivredne, te odmah zatim i vodne politike. Svi članovi potom su nastavili druženje s predsjednicom Holy s kojom su, zajedno s povjerenikom za Dugo Selo Novačkim obišli centar grada.

I.G.O.        

 

orah 1.jpg 140728 orah3 140728 orah4