press ikea 1Svega dva dana dijeli nas od otvorenja najveće Ikeine robne kući u ovom dijelu Europe. Ikea na području općine Rugvica sa 38.000 četvornih metara prodajnog prostora veća je od onih nama najbližih, u Grazu ili obiju u Budimpešti. Kako je danas prilikom prezentacije novinarima najavio voditelj Ikea Zagreb Georg Platzer – sve je spremno da prva robna kuća Ikea u Hrvatskoj službeno otvori svoja vrata u četvrtak 21. kolovoza u 10 sati.

Kupcima će biti ponuđen asortiman od 9.500 proizvoda koje će moći kupiti i na rate, a svaki kupljeni proizvod, ukoliko set nezadovoljni, moći će te vratiti u roku od 90 dana, uz računi originalno pakiranje. Za sve koji dolaze izvan granica Hrvatske u robnoj kući moći ćete zamijeniti valute na bankomat – mjenjačnici. Za sve roditelje zanimljiv je podatak korištenja igraonice za djecu, dok će te u restoranu s otprilike 550 sjedaćih mjesta moći kušati dio „tradicionalnog“ Ikeinog jelovnika, kao što su mesne okruglice ili losos u umaku od kopra, no naći će se na meniju i dio hrvatske nacionalne kuhinje. Svi koji se učlane u interni klub Ikea family očekuju dodatne pogodnosti. Prema podacima Ikeinog istraživanja koje smo mogli čuti danas na Press preview day-a trećina ispitanika živi u stanovima do 60 četvornih metara, najčešće s nekim te kako najčešće uređuju svoje stambene prostore u popularno-modernom stilu. Zbog činjenice da 50 posto ispitanika ima balkone, terase, lođe ili neke vanjske prostore u Ikei Zagreb u izložbenom prostoru umjesto u tri, koliko je uobičajeno, posjetiteljima će biti ponuđeno čak 17 izložbenih uređenih balkona. Istraživanje je pokazalo i visoku ekološku svijest ispitanika.
Na kraju predstavnik Ikee za Sloveniju i Hrvatsku, Igor Štefanac najavio je kako IKEA planira daljnja ulaganja – prije svega u Srbiji i Sloveniji, a potencijalne lokacije su još u Rijeci i Splitu. Podsjećamo, projekt investicije Ikea Zagreb, vrijedan 750 milijuna kuna, prošao je period realizacije od nekoliko godina, dok je izgradnja dovršena u manje od godinu dana. U Ikei je zaposleno 335 osoba (od 19 do 60 godina), no ukoliko se realizira njihova poslovna ideja izgradnje trgovačkog centra uz robnu kuću (od koje su trenutno odustali) tada bi se otvorilo dodatnih 1.500 radnih mjesta.