Iako su planirani radovi na izgradnji kružnog toka kod čvora Rugvica prvotno trebali biti dovršeni do kraja kolovoza – rok završetka prolongiran je do kraja rujna, navodi za Dugoselsku kroniku Ronald Radojević, predstojnik Ureda uprave Hrvatskih auto cesta d.o.o.. 

Radovi su se do sada izvodili sporijim intenzitetom budući da je izvođač naišao na elektroenergetske i TK vodove koji nisu bili obuhvaćeni projektnom dokumentacijom, a iste kablove bilo je nužno izmjestiti što je prouzročilo  usporenje izvođenja radova. Iz Ureda uprave HAC-a navode kako će izvođač  svoje resurse organizirati na način da se radovi izvode pod privremenom prometnom regulacijom, a rok dovršetak očekuje se u rujnu.

        Podsjećamo, radove započete još u ožujku financira se sredstvima HAC-a, bez obzira što je ingerencija iste prometnice, ŽC 3070, pod Županijskom upravom za ceste. Izgradnja koja uključuje uklanjanje cestarinskog prolaza i izgradnju rotora uvrštena je u projektrekonstrukcije čvora Ivanja Reka.     Cjelokupna investicija iznosi 1.642.926,06 kuna bez PDV-a, a izvođači radovi su Poslovna udruga Elektrocentar Petek d.o.o. i Geometricus d.o.o. te Dalekovod d.d. Nadzor nad istim obavlja Investinženjering d.o.o..

        Prema Prostornom planu općine Rugvica nedaleko od spomenutog rotora HAC planira izgradnju Centra za održavanje i kontrolu prometa (COKP), no realizacija će uslijediti nakon monetizacije autocesta, poručeno nam je iz HAC-a.