________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

rugvica hss 1Općinska organizacija HSS Rugvice održala je 3. prosinca programsku skupštinu u Oborovskim Novakima na kojoj su osim izaslanika i gostiju iz susjednih organizacija bili nazočni i potpredsjednik županijske organizacije HSS Zagrebačke županije Vlado Horina te, u dvojakoj ulozi domaćina i gosta, član Glavnog odbora i Predsjedništva HSS Ivan Remenar.

Aktualni predsjednik Općinske organizacije Siniša Kušeković rekao je, prilikom podnošenja izvješća o radu, kako se nalazi u novoj situaciji jer prvi put vodi ovakvu skupštinu s pozicije HSS-a kao oporbene stranke u Općini Rugvica koju je upravo ova stranka godinama vodila. Do takvog je stanja došlo, rekao je Kušeković, zbog toga što je izgubljen politički refleks, što je došlo  do zasičenosti pozicijama te što nije bilo novih ideja i novih ljudi koji bi poveli organizaciju. Nismo se promijenili sami pa su to učinili drugi – rekao je Kušeković. Spomenuto je i kako je, unatoč svemu, HSS izbore za Općinsko vijeće na koncu ipak izgubio zbog prelaska drugoj političkoj opciji članice HSS-ovog koalicijskog partnera SDP-a te kako bi, da do toga nije došlo, HSS i danas imao većinu u vijeću. Kušeković je također rekao i kako je  oporbena pozicija dovela i do slabljenja volje za političkim radom dijela članstva, a sličan su učinak imala i nedavna unutarstranačka zbivanja.

Ipak, napomenuo je i kako dio zasluga za uspjehe Općine Rugvica, s kojima se sada diči aktualna općinska vlast, zasigurno treba pripisati bivšoj haesesovoj općinskoj vlasti. Dio sada ostvarenih projekata u Općini bio je HSS-ov, ali se nije ostvario zbog prekasnog pritjecanja sredstava, ili pak jer se smatralo da treba pratiti logički slijed poslova pa je tako, dodao je, asfaltiranje ulica čekalo da se najprije izgradi kanalizacijska mreža, a ne da se kasnije asfaltirane ulice ponovo prekopavaju. Kušeković je aktualnoj općinskoj vlasti zamjerio i što neki od već usvojenih projekata, poput mrtvačnice u Oborovu i izgradnje nogostupa i dalje čekaju realizaciju, a sredstva iz EU fondova se ne povlače.

Kušeković je na koncu zaključio da vrijeme HSS-a nije prošlo te pozvao svoje članove da se ponovo aktiviraju i putem njihovih aktivnosti kroz različite udruge i rad u zajednici vrate prepoznatljivost stranke.

U istom tonu govorio je i potpredsjednik ŽO HSS Zagrebačke županije Vlado Horina koji je poručio da HSS mora „probuditi“ svoje ljude.

Ivan Remenar rekao je kako HSS treba vratiti prepoznatljive sadržaje i međusobnu komunikaciju u svoj rad te kako treba koristiti i nove tehnologije u tom smislu. Rekao je i kako HSS nikada nije ulagao društvena sredstva i proračun u svoju promidžbu te kako je ovoj stranci dostojanstvo i pošten rad prioritet u odnosu na izborne rezultate . U tom smislu rekao je i kako prema političkim protivnicima treba biti kritičan, ali ne i kritizer po svaku cijenu te kako ciljeve u korist zajednice treba poduprijeti bez obzira tko je na vlasti. HSS-ovo poimanje politike oduvijek je bilo vođeno moralnim vrijednostima i dostojanstvom te se ono ne smije mijenjati zbog političkog uspjeha – zaključio je Remenar.

                                                                                                                             Nenad Haleuš Mali

rugvica hss 1 rugvica hss 2 rugvica hss 3 rugvica hss 4