________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

gš6U prepunoj dvorani „Preporod“ jučer je održan božićni koncert Glazbene škole Dugo Selo. Glavne zvijezde bili su učenici, a zvjezdanom sjaju pridonijeli su dodatno profesori i mentori.

Izveden je bogat i zahtjevan repertoar te je pokazana lijepa slika rada ove obrazovne ustanove pod vodstvom ravnatelja prof. Darija Cebića. Ljubav prema glazbi, znanje i uloženi trud bio je vidljiv u svakoj točki. Koncert je otvorila božićna „Jingle Bells“ u izvedbi ansambla flauta mentorice Raše Vizek, nastavile su violine s „Blistaj, blistaj zvijezdo mala“ mentora Petre Golik i Vedrana Kojića. Zbor je, uz klavirsku pratnju voditelja Viktora Brezaka, premijerno izveo pjesmu „Ljetna kiša“. Tekst pjesme napisala je Ana-Marija Šprihal, glazbu potpisuje Dario Cebić. Pisana je specijalno za dječji zbor POU-a „Dugoselski cvrkutići“. Uspješne solističke nastupe imali su Lorena Rozić, učenica 1.razreda, koja je na klaviru izvela Czernyjevu „Etidu – Op.139, No.7“ pod paskom Sandra Šekutora; Anamari Kukavica, učenica 1.razreda čija je mentorica P.Golik, na violini je odsvirala Suzukijev „Allegro“; Letizia Kremer, polaznica 2.razreda klavira pod mentorstvom Marte Šimunović nastupila je sa skladbom I.Kordića „Zaigrana sonatina, 1.stavak“; Nina Zemljak 3.razred klavira, također učenica M.Šimunović, izvela je „Etidu Op.37 u G-duru“ Henryja Lemoina; Anja Jurišić, čiji je mentor V.Kojić, na violini je odsvirala „Kolo“ skladatelja Miroslava Miletića.

gškola2Itekako vješti na braču bili su Monika Sever, Marko Petraš i Jan Gorišek (mentor D.Cebić) odsviravši „Tratinčicu“ R.Matza. Zanimljivu glazbenu kombinaciju izveli su Kvartet kontrabasa (D.Dakić, F.Orešić, F.Novački i F.Laštro, mentor D.Cebić) i na violinama Anja Panian i Jana Jurišić (mentor V.Kojić). Kompozicije su bile „Oda radosti“ i „Virtuozna etida“. Uz Kojića i Cebića, mentor Tamburaškog okteta je i Robert Mihovilić, a osmero tamburaša izvelo je „Čardaš“ V.Montyja. Uz učenika, nastupili su i oni koji sve te neosporne talente „bruse“ - profesori što je ovoj večeri kulture dalo „dodatnu povisilicu“ što se tiče svečanog ugođaja. Cebićeva „Mazurka in E-minor“ oživjela je, prebirući po tipkama klavira, Marta Šimunović dok je Raša Vizek izvela „Vision for solo flute“, također jednu od Cebićevih kompozicija. Sugestivna je bila i izvedba P.Golik, V.Kojića i M.Šimunović skladbe „5 Pieces for 2 violins and piano“ D.Schostakovicha. Većinu mladih glazbenika na klaviru je pratila Mirna Vunić.

Tamburaški orkestar zatvorio je koncert i to, još jednim temperamentnim „Čardašem“, ali domaćeg skladatelja, Darija Cebića. Tamburaši su publiku digli na noge i izvedbama poznatih „Prozor stare majke“ te „Rukavice“. Među mnogobrojnim posjetiteljima bio je gradonačelnik Stipo Velić. Riječi hvale na rad škole uputio je predsjednik Rotary kluba Nenad Panian uručivši ravnatelju Cebiću donaciju. Bila je ovo prigoda i za podsjetnik na mnogobrojne ovogodišnje uspjehe koje su, što na državnim natjecanjima, a što na međunarodnim osvojili učenici.

 

gškolaNajbolji učenik škole, prema rezultatima u 2015. godini, je Luka Ivezić. Nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate dobila su dva Jana, Orešić i Gorišek. Priznanja su dobili Martin Čekada, Leon Novački, Stjepan Klarić, Diana Remenar, Sara Lončar, Filip Laštro, Mihael Jutrašnjik, Marija Klara Grlić, Kristijan Čekada, Mateo Čuturić i Carlo Antonio Fanizzi. Nagradu za poseban rad i zalaganje dodijeljena je profesorici flaute Raši Vizek dok je priznanje primio profesor solfeggia, teorije glazbe i voditelj zbora Viktor Brezak.

Zahvaljeno je i onima koji sudjeluju u funkcioniranju škole, uz učenike i profesore, nemjerljiv je doprinos tajnice Maje Stančić te domara Željka Kulaša. Na kraju, svima su upućene najljepše želje povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Učionice će se nakratko isprazniti, slijedi period bez školskih obveza. No ne i od druženja s omiljenim instrumentima jer, sudeći po dosadašnjim izvrsnim rezultatima, učenici dugoselske glazbene škole jako dobro znaju da bez vježbanja ne ide.

 

 

 

gš2 gš4 gš6 gš5