________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

anđelek22Tko je želio vidjeti anđele samo je trebao 11. i 12. prosinca svratiti u Dugo Selo na 4. Anđelek fest. Promjena lokacije nije smetala, popularni božićni sajam održan je u Gradskoj sportskoj dvorani.

Dapače, veći prostor svidio se posjetiteljima čija je brojka značajno premašila lanjske godine. Mogućnosti sajma prepoznali su i izlagači, neki od njih sudjeluju od početka. Svoj asortiman izložilo ih je tridesetak, proizvode su predstavili obrti, udruge, ugostitelji, škole i OPG-ovi s područja Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice, ali i šire. Božićni ukrasi, anđeli, suveniri, igračke prvenstveno ručne izrade i još puno toga ponuđeni su kao mogući darovi. Impresivna je i brojka ovogodišnjih izvođača, u programu Sajma nastupilo ih je više od šesto. Sve njih pozdravio je i dobrodošlicu zaželio gradonačelnik Stipo Velić, svečano otvorivši manifestaciju, u društvu predsjednika Gradskog vijeća Željka Ivaničeka. Zahvaljeno je tom prigodom organizatoru Pučkom otvorenom učilištu, koji je uz suorganizatora TZG i pod pokroviteljstvom Grada te Zagrebačke županije, priredio bogat program pa zabave nije manjkalo ni za jednu dobnu skupinu.

 

Bogat glazbeno-scenski program okosnica Anđelek festa

Okosnicu dvodnevnog Anđelek festa činili su brojni glazbeno-scenski i sportski nastupi koji su iznova dokazali kako, zbog talenata koji žive na ovom malom prostoru, nije teško sastaviti kvalitetan program. Nova generacija POU zbora „Dugoselski cvrkutići“ započela je niz. Njega su lako prigodnim božićnim repertoarom nastavila djeca DV Dugo Selo, a kako lijepo pjevaju pokazali su i klinci iz DV Didi te Buba Biba. Polaznici Glazbene škole Dugo Selo izveli su pravi mali koncert, a slušalo se i učenike OŠ Josipa Zorića. Plesale su članice Plesnog kluba Lana, uigrane su bile „Dugoselske mažoretkinje“. Druga generacija balerina Studija Fitnić predstavila se „najbožićnijim“ baletom „Orašar“, a nešto žešći ritam imali su Zumba kidsi. Graciozne su bile i gimnastičarke GK Nika spretno bacajući rekvizite. Dječje skupine KUD-a „Preporod“ oduševile su kao i uvijek, a kako se čuva kulturna baštinana znanje su dali  i tamburaši KUD-a „Tančec“ iz Rugvice te „Ogranak Seljačke sloge“ iz Lupoglava. Skečeve su izveli mali glumci KUD-a „Preporod“, a istoimeni isječak iz poznatog filma „Vlak u snijegu“ odglumila su djeca korisnici Dnevnog centra Stančić iz Vrbovca. Prvi nastup nakon jesenskih upisa imali su mali polaznici POU tečajeva. Na engleskom i njemačkom ispričali su što znaju o Božiću dok su pokretom to isto učinile male ritmičarke. Članovi uspješnog Karate kluba Brckovljani demonstrirali su svoje vještine. Nakon djece, na red su došli i odrasli izvođači: božićne evergreene odsvirala je Limena glazba KUD-a „Preporod“; prigodne pjesme otpjevali su članovi VA „Duga“. Zabavna je bila točka polaznika plesnih tečajeva Savjeta mladih koji su gotovo do savršenstva doveli svoju koreografiju western polke. Treću godinu za redom na Anđelek fest je pozvan mađioničar Tomas. Hodajući na štulama, zabavljao je mnogobrojnu djecu. U sklopu programa bila je i dječja predstava „Hotel Medo“ održana u dvorani „Preporod“. Iako dislocirano događanje, nije bilo problema za odlazak/dolazak jer je od Gradske dvorane do centra grada vozio vlakić „Bubi“. Za omiljeno prometalo tražila se karta više, putnike je u razgledavanju gradskih veduta pratio, usput dijeleći slatkiše, pravi Djed Mraz.

 

Kreativne radionice i igraonice za djecu

Najljepše darove za obitelj, prijatelje i simpatije, radila su djeca na besplatnim kreativnim radionicama. Radionice su vodile tete iz DV „Didi“ i to Područnih odjela „Maslačak“ iz Rugvice, „Suncokret“ iz Puhova, „Kopčica“ iz Kopčevca, „Tratinčica“ iz Prikraja. Osim samih vrtićanaca, izradi božićnih ukrasa, anđela, svijećnjaka i drugih prigodnih poklončića, pridružili su se i posjetitelji. Roditelji i djeca stvarali su zajedno i na radionici Ane Tiljak gdje su se izrađivali ukrasi za bor od tkanina. Veselo je bilo u kutu za igru koji su osmislili članovi Baptističke crkve. Skakalo se po trampolinu, igrale se razne društvene igre. Nije moglo proći ni bez oslikavanja lica – dječji obrazi nosili su najtraženije, božićne motive.

 

Zajedničko kićenje bora s najljepšim ukrasima

Ove su godine djeca sudjelovala u umjetničkom natječaju izrade anđela kao nakita za bor. Ljepotu napravljenih ukrasa najbolje je vidjeti, a gdje drugdje nego na božićnom drvcu. Stoga je bilo upriličeno zajedničko kićenje, a sve je ukrase potajno razgledao stručni žiri. Dileme nije bilo – svi su bili najljepši. Prigodne darove za prvo mjesto stoga su dobili učenici OŠ „Josipa Zorića“, „Ivan Benković“, „Rugvica“, DV „Dugo Selo“ i DV „Didi“ (PO Maslačak, Tratinčica, Suncokret i Kopčica).

 

 „Đurđina anđeoska gozba IV“ – degustacija blagdanskih tradicionalnih jela

Miris kuhanog vina i pečenih kobasica širio se prostorom izvan dvorane, uz postavljeno klizalište u organizaciji Sportskog centra. Ugostiteljsku ponudu Anđelek festa upotpunila je „Đurđina anđeoska gozba IV“ vrsne kuharice Đurđe Šarec-Nemec iz Udruge „Hrebinečko srce“. Ovaj put, na meniju su bili naresci, domaće dimljene kobasice, špek, fini sir, domaći kruh namazan masti i posipan crvenom paprikom. Između slatkih delicija, u užem izboru bili su tradicionalni kuglof, makovnjača i orehnjača. Stol su krasili i tradicionalni ukrasi, orasi i jabuke božićnice nekad su bili jedini darovi pod borom i podsjetili su prisutne na skromnost i nesebično davanje.

 

Savski dedeki bolji u hokeju od Ekipe hrabrog Pere – briljirali rezultatom 6:3

Jedna od glavnih atrakcija Anđelek festa bio je dolazak Savskih dedeka, inače članova rugvičke udruge Savski lađari. Oni su u punoj opremi prvo okupirali dvoranu kako bi slatkišima darivali djecu. Nakon što su izvršili svoju misiju krenuli su na klizalište gdje su odmjerili snage u hokejaškoj utakmici s Ekipom hrabrog Pere. Uz glasno navijanje brojnih gledatelja i ljubitelja ovog popularnog zimskog sporta, u prvom dijelu igre pak je podjednako dobro slušao oba tima. No, ulazak jednog od ključnih igrača donio je prednost Savskim dedekima koji su na kraju i odnijeli pobjedu rezultatom 6 naprama 3.

 

„Božić s tobom“ najbolja fotografija

 

Za one malo starije, raspisan je bio fotografski natječaj na temu „Osmijeh“. Stiglo je 40 radova, a POU žiri je vodio računa o kreativnosti odnosno priči i trudu koji su fotografi amateri uložili pri snimanju. Prvo mjesto pripalo je Ivani Budimčić za fotografiju „Božić s tobom“, drugo mjesto osvojila je Ana Marija Jeličić za „Jedan osmijeh“ dok je treće mjesto dano fotografiji „Cest is d best“ Marija Radakovića. Svi pristigli radovi bili su dio izložbe. Na kraju, organizatori zahvaljuju svima koji su svojim sudjelovanjem, trudom i angažmanom pridonijeli još jednom uspješno realiziranom Anđelek festu. Uz osmijeh, vidimo se dogodine!

 

 

 

 

anđelek1 anđelek2 anđelek3 anđelek4 anđelek5 anđelek6 anđelek8 anđelek9 anđelek10 anđelek11 anđelek22 đurđa1 đurđa2 đurđa5 vlakić1 vlakić2 anđelek14 anđelek13 duga 1 limenjaci 4 limenjaci 10 SAVJET MLADIH 16

 

Albumi fotografija dostupni na FB Dugoselske kronike