________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

radionice za korisnike stančić 5U prostorijama Centra za rehabilitaciju Stančić protekla tri tjedna je bilo i više nego veselo, ali i edukativno. Održane su edukativne radionice za korisnike.

 Prvi puta od svog odlaska iz Centra Stančić u svoje nove domove, u 1. i 2. službu organiziranog stanovanja u Dugo Selo i Jelkovec, 38 korisnika se vratilo u Centar na edukativne radionice u sklopu projekta Osnaživanje i osposobljavanje korisnika organiziranog stanovanja za zapošljavanje uz podršku financirano sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Uz korisnike iz 1.i 2. službe stanovanja u Dugom Selu i Jelkovcu u edukaciji je sudjelovalo i 5 korisnika partnerske Udruge Amore Vera iz Dugog Sela koji žive u svojim obiteljima.

Korisnici su kroz četiri radionice, Malu školu pripreme i posluživanja hrane i pića, Računalnu radionicu, Uzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja te kreativno tekstilnu radionicu naučili potrebna znanja i savladali vještine za obavljanje jednostavnijih poslova iz tih područja. Svakodnevni dolazak u Centar oživio je brojna stara prijateljstva i stvorio priliku za nova poznanstva i uzbuđenja. Radionice su korisnike animirale i svima je vrijeme prebrzo teklo u usvajanju novih znanja i vještina. Nakon tri tjedna edukacija i druženja sa prijateljima, korisnicima su dodijeljene diplome, odnosno uvjerenja o završenim edukacijama.

Napravljene radove korisnici su prezentirali svojim prijateljima i djelatnicima Centra Stančić na druženju povodom sv. Nikole, ali i građanima Dugog Sela na Anđelek festu. Korisnici će i dalje nastaviti sa usavršavanjima novostečenih vještina uz pomoć svojih radnih asistenata koji su im bili podrška i tijekom edukacija. Svoje će radove, u buduće, projicirati kroz Socijalnu zadrugu koja je u fazi osnivanja.

Iako je ovo tek prva faza Projekta koji je financiran sredstvima EU, svi su dionici zadovoljni postignutim. Nastavak aktivnosti dat će još više usvojenih znanja i vještina, a samim tim će osnažiti korisnike u savladavanju svakodnevnih životnih zadaća i potreba.

                                                                                                                                     Lana Kocet

 

radionice za korisnike stančić 1 radionice za korisnike stančić 2 radionice za korisnike stančić 3 radionice za korisnike stančić 4 radionice za korisnike stančić 5