________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sop sviDvadesetak članova Društva i brojni uzvanici okupili su se 6. veljače 2016. na godišnjem skupu tamošnjih vatrogasaca kojim je predsjedao Josip Šulj. Rad s mladima naglašen je u izvješću za prethodnu godinu.

Vježbanje i natjecanja, prigodne radionice za blagdane, redovne su aktivnosti koje se provode s mladim vatrogascima. Štoviše, održana je čak i „mala skupština“ koju su djeca sama vodila i to zasluženo. Ženska ekipa djece osvojila je drugo mjesto na općinskom natjecanju. Priznanje im je ovom prigodom uručio predstavnik Vatrogasne zajednice općine Branko Car.

Ostale vatrogasne aktivnosti odnose se na uređenje doma i okoliša, održavanje opreme i društvena događanja. Bili su domaćini općinskog natjecanja, uredili su poligon za tu namjenu i za vježbe. Protekla je godina bez požara. No na samom početku tekuće godine dogodio se požar na obiteljskoj kući kojeg su ugasili, te su organizirali pomoć požarom oštećenoj obitelji.

Tijekom godine raspolagali su s 26.546 kuna prihoda koje su većinom namaknuli od najma   doma, a 4.000 kuna dotirala je   VZO. U tim okvirima planiraju prihode i za ovu godinu koje će utrošiti u redovne aktivnosti, a ponajviše u rad s mladeži. Predsjednica Općinskog vijeća Rugvice Đurđa Artić pozdravila je vatrogasce i njihove goste naglasivši kako Općina izdvaja oko 450.000 kuna za vatrogastvo. Riječi potpore uputio je i Branko Car iz općinske Vatrogasne zajednice. Tradicionalno, godišnji skup završio je druženjem.

NK

Sop Car Sop predsjed Sop svi