vatr2Dobrovoljna vatrogasna društva iz sastava VZO Rugvica započela su s održavanjem redovitih godišnjih skupština. Održavaju se po dvije skupštine istovremeno, a specifičnost ovogodišnjih skupština je da se na njima ne donose planovi rada za tekuću godinu jer su oni donijeti već prilikom izvanrednih skupština, održanih na tematiku usklađivanja statuta DVD-a sa Zakonom, tijekom rujna 2015. godine.

Prvi u nizu ove godine bili su DVD Novaki Oborovski i DVD Savski Nart, na čijoj skupštini je gostovao i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, a kojem su se domaćini zahvalili na nedavnom dobivanju kombi vozila. Vozilo će, istaknuo je predsjednik DVD-a Savski Nart Josip Smolić, učiniti ovo vozilo operativnim, a posebno će pomoći ekipama djece koje se sve uspješnije u svojim nastupima. Upravo su voditeljice djece Ivana Gavran i Renata Petrinić stoga i dobile priznanje društva na skupštini, a kao problem je istaknuto što društvu nedostaje poligon za vježbanje djece. Društvo je dobilo i tri motorole za uspostavu veze, od VZO Rugvica i MO Jalševec Nartski, a načelnik Čičak obećao je i nastavak opremanja doma, prvenstveno kuhinje, te dodao kako će društvo od općine biti refundirano s 1.200 kuna mjesečno jer nema vlastitu salu. Načelnik je obećao i daljnju nabavku vatrogasnih vozila od strane Općine te dodao kako je ove godine u planu nabavka vozila za DVD Svibovski Otok. Inače ovo je bila 89. skupština DVD-a Savski Nart, a društvo trenutačno broji 84 člana. Predstavnik VZO Rugvica na skupštini bio je Tomo Kolar.

DVD Črnec održao je sjednicu skupštine 6. veljače, u svom domu, a pod predsjedanjem predsjednika društva Josipa Remenara, a uz goste Roberta Munđera u ime Općine Rugvica te Krešu Kuzmeca kao predsjednika VZO Rugvica. Remenar je istaknuo kako treba priznati da je društvo u zadnje tri godine radilo s manjim intenzitetom. To će se, međutim, dodao je, nastojati ispraviti jer se već tijekom prošle, a posebno se očekuje tijekom ove godine, kreće u školovanje kadrava kako bi društvo imalo najmanje deset operativnih vatrogasaca, što je dovoljno za formiranje interventne postrojbe. u zadatak je stavljen i pregled hidranata na području naselja te formiranje ekipe podmlatka, nabavka opreme i vozila, koje također trenutačno nedostaje društvu.

Krešo Kuzmec predao je priznanja za 50 godina rada u vatrogastvu Ivanu Fioliću, Ivanu Lovrišu i Ivanu Remenaru, a posebno je priznanje pripremljeno za Ivana Pavlovića koji je vatrogasac već 70 godina te ujedno najstariji vatrogasac na području VZO Rugvica.

                                                                                  N.H.M.

vatr1 vatr2 vatr3 vatr5 vatr6 vatr4