________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

pjevac 1Bez obzira na Fašnik – dugoselska gradska vlast nije pala, u što se uvjerila i novinarka Agata koja je posjetom gradonačelniku Dugog Sela željela „iz prve ruke“ doznati jesu li raznorazna šuškanja ovih dana, o tome hoće li ili neće pasti vlast, bila istinita ili ne. Činjenica je da gradska vlast ove godine nije podlegla udaru Fašničkog pokreta jer u Dugom Selu nije na vrijeme osnovana njihova podružnica, navodno, stvar spore birokracije.

      Svejedno, novinarka Agata iskoristila je priliku priupitati čelnog čovjeka gradske vlasti – par škakljivih pitanja. Gradonačelnik je spremno odgovorio, pri čemu ga je novinarka koji put doslovce poškakljala svojim perom. Prenosimo pitanja i odgovore:

Agata - „Kada postaju stvarnost nadvožnjaci u Dugom Selu?“

Gradonačelnik – „Od 2016. do 2018. godine“

Agata – „Koje godine izlazi 600. broj Dugoselske kronike?“

Gradonačelnik – „Ove godine“

Agata – pokazujući mu isječak iz Dugoselske kronike s tekstom i fotografijom „ Tko je osoba na fotografiji i zašto nije na naslovnici Dugoselske kronike?'“

Gradonačelnik – „Prof. Cebić“

Agata – „Što će dobiti Gradska knjižnica Dugo Selo povodom 125. godišnjice rada?“

Gradonačelnik – „Sve što treba“

        Bio je to kratki, jezgroviti intervju, a pala su i obećanja koja je novinarka Agata dobila napismeno, nakon kojeg je odlučila obići prostore gradske uprave, navrativši se nakratko do ureda za poreze. Tamo i nisu bili tako susretljivi, čak jedva da su joj vrata otvorili! Krajičkom oka znatiželjna novinarka Agata primijetila je razlog ovoj negostoljubivosti - silne vreće novaca koje se skrivaju iza vrata. Aha! Ovo će biti dobra tema za neko sljedeće istraživanje, pomislila je Agata.

        S obzirom da je načula kako je Fašnički pokret ipak uspio svrgnuti vlast u obližnjoj Osnovnoj školi Josipa Zorića – momentalno se zaputila tamo. A na putu, morala je zastati do zgrade nesuđenog gradskog muzeja, kulturne jezgre ovog grada, pri čemu je od njenog glasnog uzdaha uznemirila jato golubova, jedine živuće stanovnike te zgrade.

Žurno se uputila u Školu gdje je u zadnji čas stigla na revolucionarni preokret vlasti, poprativši ga svojim perom i fotićem – te svojom ekskluzivom otkrila da u Dugo Selo i Dugoselci, iako oni najmanji, ipak slave i obilježavaju Fašnik.

igo

pjevac 1 pjevac 2 pjevac 2-1 pjevac 3 pjevac 4 pjevac 5 pjevac 6 pjevac 7 pjevac 8 pjevac 9 pjevac 10