________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

cvrkut10Dugo Selo je prema istraživanju portala gradonačelnik.hr zauzeo visoko treće mjesto na listi TOP 10 hrvatskih gradova po izdvajanjima iz proračuna za predškolski odgoj. Ukupno 27,60% gradskog proračuna izdvaja se za potrebe predškolskog odgoja, odnosno od ukupno 40.473.932 kune proračuna izdvaja se 11.169.628 kuna za predškolarce. 

 

Drugo mjesto zauzelo je Jastrebarsko koje izdvaja gotovo 33% svog proračuna za predškolski odgoj, dok je na prvom mjestu grad Vis, koji je zauzeo prvo mjesto po per capita kriteriju, kao i u odnosu na ukupni gradski proračun - s uloženih 3,611,25 kuna po glavi stanovnika, odnosno čak 37,07 posto proračuna.

Podsjećamo, na području grada Dugog Sela provode se organizirani oblici predškolskog odgoja za djecu od navršene jedne godine do šeste godine života, odnosno do polaska u osnovnu školu i to u Dječjem vrtiću Dugo Selo, kojem je osnivač Grad Dugo Selo, te u ustanovama drugih osnivača – privatnim vrtićima Dječjem vrtiću „Didi“ i Dječjem vrtiću „Buba Biba“. Grad također redovito financira dodatne potrebe u predškolskom odgoju, financiranje predškolske djece s jezično govornim teškoćama te smještaj djece s poteškoćama u razvoju u poliklinici SUVAG, tako da se iz gradskog proračuna, konkretno za tekuću godinu, ukupno za program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju planira izdvojiti 14.475.900 kuna.