________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

lino53Osnovna škola „Ivan Benković“ ugostila je 10.ožujka popularnu dječju kulturno-sportsku manifestaciju „Lino višebojac“ , u organizaciji Podravke i Sportskih novosti i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natjecanje je održano u školskoj dvorani gdje je priređena prava navijačka atmosfera.

Šarenim transparentima, maštovito oslikanim licima i zvučnim rekvizitima učenici i nastavnici bodrili su svoje favorite, a navijanju su se pridružili i gosti, učenici osnovnjaka "Josipa Zorića".

Podršku mladim sportašima došao je pružiti poznati rukometaš Sandro Obranović, hrvatski reprezentativac. Ispred Grada Dugog Sela okupljene je pozdravio dogradonačelnik Pavo Jakovljević, a uspješne rezultate natjecateljima je zaželio i ravnatelj škole Branko Goleš. Svoju spretnost i vještinu u gađanju košarkaških obruča, rukometnim i nogometnim penalima, trčanju, skakanju u vreći te potezanju užeta, pokazalo je 12 dječaka i 12 djevojčica od 5.-8. razreda te isto toliko djece od 1.- 4. razreda. Pobjednici su Korina Stipić iz 8.a i Felipe Do Nascimento Santos iz 6.a. Treba svakako napomenuti kako su se striktno poštivala pravila u svakoj kategoriji, a iako borbenog duha nije nedostajalo djeca su pokazala i da znaju što znači fair play. Prije burnog sportskog dijela upriličen je kulturni dio programa u kojem su nastupili Magdalena Gradečki (5.d) koja je recitirala pjesmu „Zaljubljena u čitav svijet“ autorice Olje Savičević; pjesme na temu „Svijet po mom“, stručno su povjerenstvo osvojile svojim talentom učenice Klara Simić Bodrožić (4.b), Martina Brnjaković (5.a), Helena Blažević (6.a); učenice sedmih razreda pod vodstvom profesorice glazbene kulture Sandre Frančišković otplesale su line dance na pjesmu Oh, Suzana; pomladak tamburaškog sastava KUD-a „Preporod“ izveo je splet pjesama Slavonije; Dora Pavlić, odlična učenica osmog razreda, višestruka europska i svjetska prvakinja u show dance-u i cheer dance-u predstavila se prigodnom plesnom Pom-pon točkom. Dora je tako ušla u najuži izbor za nastup na završnoj svečanosti, kao i sastavak Mie Sare Matušin na temu „Svijet po mom“. Također, izabrane su i najbolje navijačke skupine koje su pozvane na finale u Koprivnicu – zamaskirani u nogometno igralište oduševili su učenici 3.c učiteljice Tihane Lilić te najglasniji 7.a učitelja Borislava Jurića. Bilo je veselo i bučno i pri proglašenju ocjena za dugoselski „Lino višebojac“ – dobivene su tri čiste desetke sa zvjezdicama. Na kraju, nije moglo proći bez obaveznog fotografiranja s omiljenim medvjedićem Linom kao ni bez slatkih poklon paketa za sve sudionike.

amš

lino53 lino52 lino51 lino50 lino49 lino48 lino47 lino46 lino45 lino44 lino43 lino42 lino41 lino39 lino37 lino35 lino33 lino32 lino31 lino30 lino29 lino28 lino26 lino25 lino24 lino23 lino22 lino20 lino19 lino18 lino16 lino15 lino14 lino11 lino10 lino8 lino7 lino6 lino5 lino2 lino1