________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

izlet1Učenici 4.b razrednog odjela, svi odreda članovi skupine Mali ekolozi, ostvarili su besplatan ulaz u NP Krka jer su sudjelovali u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Akciju je organizirala Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) kojoj se pridružila i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ sa svojim sloganom za navedenu akciju „Odčepi čep za ulaznicu“.

Budući kako su učenici 4.b sakupili 16 kg plastičnih čepova, a minimalna količina je bila 10 kg, ostvarili su besplatan ulaz u NP Krka. Na jednodnevni izlet su pozvali jedinog učenika iz ostalih razrednih odjela četvrtog razreda, malog ekologa, Marina Hrabara. Svoju nagradu su upotpunili i obilaskom lijepog grada Zadra te zaželjevši želju dodirujući palac Grgura Ninskog u malenom, ali znamenitom gradu Ninu.

Realizaciju ovog sadržajnog jednodnevnog izleta pomogao je i Grad Dugo Selo sufinancirajući prijevoz jednim većim dijelom dok su roditelji doplatili ostatak. U pratnji učiteljice Sofije Štefanac Klobučar i učiteljice Nikoline Piršljin iz 3.d te vodičice Tee učenici su se izvrsno proveli. Učenici ekolozi, njihovi roditelji i učiteljica Sofija Štefanac Klobučar se zahvaljuju svima koji su omogućili provedbu ovog jednodnevnog izleta, a posebice gradonačelniku Stipi Veliću, zamjeniku gradonačelnika Pavi Jakovljeviću i pročelniku gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Dugo Selo Veljku Bertaku koji su prepoznali trud, rad i zalaganje članova skupine Mali ekolozi te nam pomogli u realizaciji izleta.

                                                                           Tekst i fotografije: Sofija Štefanac Klobučar

 

izlet1 izlet2 izlet3 izlet4 izlet5