________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

lampaši 1Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u organizaciji Osnovne škole Josipa Zorića učenici i njihovi razrednici, profesori pale lampaše duž glavne dugoselske prometnice, Zorićeve ulice. Kolona lampaša doseže križanje s Ulicom hrvatskih branitelja, a u paljenju učenicima se pridružuju i građani – odajući na taj način počast svim braniteljima i civilnim žrtvama u obrani grada heroja.

 

Obilježavanje sutrašnjeg memorijalnog dana u Osnovnoj školi Josipa Zorića bit će popraćeno simboličnim performansom u kojem će sudjelovati učenici osmih razreda, dok će Osnovna škola Ivana Benkovića tijekom sutrašnjeg dana organizirati odavanje počasti žrtvama Vukovara paljenjem lampaša u krugu školskog dvorišta. Ove godine lampaši će se simbolično formirati u obliku križa s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, tzv. zračni križ s vječnim plamenom. U holu Škole tog Dana bit će postavljena i izložba radova u počast na sve žrtve u obrani grada Vukovara. 

lampaši 1 lampaši 2 lampaši 3 lampaši 4 lampaši 5