________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

akvarij 1Učenici OŠ Ivan Benković od danas mogu uživati u jedinstvenom carstvu velikog plavetnila koje se nalazi u predvorju škole – akvariju s morskom vodom. Akvarij pod nazivom „Morska ergela“ vlasništvo je Andreasa Wuerschinga koji je, posredstvom Rotary cluba Dugo Selo, na daljnje neograničeno korištenje ustupio Školi i dugoselskim Benkovićima.

 

        Akvarij veličine 350x50x60 cm sastoji se od 3 akvarija (dva od 150 cm i jednog između njih od 50 cm dužine) i kao takav dom je brojnoj morskoj obitelji bogate faune i flore. Škola je zasigurno idealan okoliš za novi dom ovoj morskoj obitelji za koju se vlasnik, zbog silnog poslovnih obveza, ne može više kvalitetno i predano brinuti. A upravo to akvarij traži – redovitu i pravilnu brigu.

        Kako nam je kazao ravnatelj Škole Branko Goleš o novim školskim, možemo ih nazvati, ljubimcima, brinut će se učenici Prirodoslovne grupe, kao i profesori, dok će svima njima u pomoć uskakati i domar, koji s akvarijima već od ranije ima iskustva.

        Gospodin Andreas Wuersching, koji se inače bavi ortotikom i ortoprotetikom, te je vlasnik tvrtke, akvaristikom se, kao dragim hobijem, bavi dugi niz godina. Osim što je zadovoljan što je njegova Morska ergela našla novi dom, vjeruje kako će u društvu zainteresiranih i motiviranih dugoselskih učenika i njegovoj Ergeli biti više nego odlično.

akvarij 1 akvarij 2 akvarij 3 akvarij 4 akvarij 5 akvarij 6 akvarij 7