________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9.motoparty 1Više od 100 moto klubova iz cijele Hrvatske, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine prisustvovalo je proteklom 9. po redu rođendanskom party-u Moto kluba Dugo Selo koji se održao u prostoru bivše zgrade Doma HV-a. Odaziv motorista koji su pristizali tijekom cijelog dana, protekle subote 25. ožujka, premašio je sva očekivanja organizatora. Procjenjuje se kako je feštu pohodilo više od 700 motora, kazao nam je predsjednik MK Dugo Selo Bernard Riha-Bero, dok su nam se u večernjim satima na koncertu pridružili i građani Dugog Sela na najboljem proljetnom party-u u gradu, već devetu godinu za redom.

 

        Svake godine posljednji vikend u ožujku rezerviran je za organizaciju rođendanske proslave Moto kluba Dugo Selo koju redovito prati blagoslov motorista, a nakon što je prošle godine izostao zbog poklapanja s Velikim tjednom, ove godine u Crkvi sv. Martina u Dugom Selu okupili su se brojni motoristi kako bi uz božju zaštitu započeli novu motorističku sezonu. Tom prilikom dugoselski župnik Slavko Kresonja osim blagoslova, za motoriste je održao i svetu misu. Nakon toga je uslijedio tradicionalni defile dugoselskim ulicama do Martin Brega, na kojem će MK Dugo Selo već u rujnu ove godine održati još jedan odličan moto tulum. Defile je zaključen u Club house-u, odnosno u bivšem Domu HV-a gdje su za sve sudionike pripremljene porcije „graha za prste polizati“, a i svi su se konačno mogli okrijepiti mrzlom pivom koja je taman pasala na subotnji osunčani dan. Uz dobru svirku Dusty Hatsa, te kasnije DJ Kreky-a, štimung se ugrijao za dolazak legendarnih rockera-bikera – Mustač benda koji su se u svom odličnom nastupu nesebično davali do ranih jutarnjih sati i atmosferu održavali konstanto ugrijanom, uz rasplesanu pomoć go-go plesačice. Svim gostima, bikerima tijekom cijelog dana i noći bila je osigurana ponuda, i to vrlo povoljna, pića i hrane, a nakon ponoći uslijedile su i rođendanske torte. Jedna klupska i druga od dviju članica MK Dugo Selo, a pred jutro podijeljene se i besplatne porcije odojka za one najvjernije partijanere. Svima koji su poželjeli B&B smještaj – MK Dugo Selo im je osigurao. Jedan dio njihovih prijatelja bikera koji su potegli iz najudaljenijih krajeva Hrvatske i okolice, mogli su tako prikupiti snage za povratak kućama sljedećeg dana.

        MK Dugo Selo koji trenutno okuplja 40-tak članova, od čega je preko 30 motora, prerastao je u jedan od respektabilnih klubova istočnog dijela Zagrebačke županije i dalje, a njegove organizacije moto događanja pohvaljene su od šire moto zajednice. Zato se se svi zajedno veselimo njihovom novom događanju koje će se održati trećeg vikenda u rujnu podno svetomartinske crkve na Martin Bregu.

I.G.O.  

bajkeri 1 bajkeri 2 bajkeri 3 bajkeri 4 bajkeri 5 bajkeri 6 bajkeri 7 bajkeri 8 bajkeri 9 bajkeri 10 bajkeri 11 bajkeri 12 bajkeri 13 bajkeri 14 bajkeri 15 bajkeri 16 bajkeri 17