Vijećnici Općine Rugvica pod predsjedanjem predsjednice Ane Munić održali su jučer prvu sjednicu u 2019. godini.

Većinom glasova Vijeće je donijelo odluku o VI. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Općine Rugvica, kojima se omogućuju brojne investicije, a proširena je općinska i državna zemlja za proširenje poslovne zone Rugvica sjever, gdje se načelnik Mato Čičak nada da će uskoro krenuti intenzivna kupovina zemljišta i dolazak investitora.

-Također, tu je i niz drugih stvari, poput stambenog širenja naših zona gdje planiramo na jednu parcelu namjeravamo prodavati za gradnju stanova, kako bi naši mladi tu i ostali. U planu nam je i veliki sportsko-rekreacijski centar kod Općine i škole, a novim sadržajima planiramo proširiti i cijelu ovo priču oko našeg novoga trga- rekao je načelnik Mato Čičak, koji je uvjeren kako je ovim izmjenama i dopunama prostornog plana omogućen bolji i kvalitetniji razvoj općine u svim segmentima.

Osim toga, Općina je i dalje planirana kao i luka, što je određeno i županijskim te državnim planom, dok je županijskim prostornim planom još predviđen most te željezničko povezivanje s prugom u Dugom Selu.

-Ono što me još više veseli to je zona u Oborovu, gdje je bio najavljivan i IBM, a nadamo se da će u skorije vrijeme tamo doći neka velika investicija, jer ona lokacija je jedinstvena u Hrvatskoj i po dolasku vodova struje i po rijeci Save koja tamo protiče- otkrio je Čičak.

EKO-FLOR nastavlja s odvozom otpada

Na dnevnom redu se našla i odluka kojom je Vijeće dosadašnjem koncesionaru EKO-FLOR-u odobrilo koncesiju za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada. Nažalost, Općini su po pitanju odvoza otpada ruke bile vezane, budući da je EKO-FLOR jedini ponuditelj na ovom prostoru. EKO-FLOR je tako iskoristio mogućnost monopola, te je vodstvo Općine stjerao pred gotov čin, izigravši ranije postignuti dogovor.

-Smatram da to nije korektno i da nije u skladu s onim što smo se dogovarali, jer 91 kuna je previše za prikupljanje otpada po domaćinstvima. Pokušat ćemo naći nego drugo rješenje kojeg sada nema. Jedino smo mogli ne izglasati ovu odluku i dovesti u pitanje prikupljanje otpada idućih šest mjeseci- kazao je načelnik Čičak.

Takvu odluku podržalo je 10 vijećnika izuzev Željka Vojkovića i Roberta Kostića.

RUKOM preuzeo upravljanje o održavanje skele

Vijećnici su između ostaloga donijelo jednoglasnu odluku o načinu upravljanja i održavanja Društvenog doma u Rugvici i Jalševcu Nartskom, kao i pravilnik o iskaznici komunalnog redara. Isto tako, donesena je i odluka kojom se skela u Oborovu koja je u vlasništvu Općine daje na upravljanje i korištenje trgovačkom društvu RUKOM. Kako je već ranije objasnio načelnik Mato Čičak na skeli će biti zaposlena četiri djelatnika koji će raditi u RUKOM-u, s time da će raditi i sve druge poslove vezane uz RUKOM. Inače, za funkcioniranje skele Zagrebačka županija je osigurala 100 tisuća kuna, a sredstva za financiranje jednog radnika osigurala je i Općina Orle.

I.Đ.

DSC_8078.jpg DSC_8080.jpg DSC_8082.jpg DSC_8083.jpg DSC_8088.jpg DSC_8090.jpg DSC_8092.jpg DSC_8098.jpg DSC_8101.jpg DSC_8112.jpg DSC_8114.jpg