Dugogodišnji problem obnove vatrogasnog doma u Ježevu i izgradnja sanitarnih čvorova uz dom, konačno su riješeni – rekao je predsjednik DVD-a Ježevo Sreten Hrdan na 94. godišnjoj skupštini ovog društva održanoj 26. siječnja. Hrdan se je pri tom zahvalio Općini Rugvica koja je presjekla ovaj gordijski čvor i energetsku obnovu doma uvrstila u projekte koji se sufinanciraju iz sredstava Europske unije, dok će sanitarni čvorovi biti izgrađeni iz sredstava Općine.

Energetska obnova vatrogasnog doma u Ježevu je ukupne vrijednosti 520.000 kuna, s tim da će sufinanciranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova biti 220.000 kuna, a ostatak će iz svog proračuna podmiriti Općina Rugvica. Izvedba projekta je formalno već započela, a projekt bi trebao biti završen do sredine listopada ove godine.

Zamjenik načelnika Općine Rugvica Nenad Jakšić istaknuo je kako Općina Rugvica podupire sve vrijedne projekte koji se pojavljuju na području općine pa je tako i s vatrogasnim domom u Ježevu. Jakšić je također obećao da će Općina iz proračuna riješiti i izgradnju, odnosno financirati kontejnersko rješenje sanitarnih čvorova uz vatrogasni dom u Ježevu odmah po završetku projekta energetske obnove doma. Dodao je također kako je potpora Općine vatrogastvu u stalnom porastu te kako je u odnosu na lanjskih 550.000 kuna, u općinskom proračunu ove godine osigurano preko 900.000 kuna te kako će se za taj novac nabaviti novo vatrogasno vozilo, prema željama i potrebama samih vatrogasaca, što će dodatno unaprijediti sigurnost općine od požara i elementarnih nepogoda.

Na godišnjoj skupštini je posebno istaknuta i činjenica da DVD Ježevo ima budućnost jer već godinama ekipe njihove djece i vatrogasne mladeži postižu vrhunske rezultate na vatrogasnim natjecanjima. N.H.M.

f1.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG