Ovogodišnji zimski kup DVD-a Rugvica privukao je u Rugvicu dosad najveći broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja, njih 36, od kako se ovo natjecanje održava u posljednjih pet godina, što pokazuje, kako odjeljenjima tako i organizatorima, da se ovo natjecanje svrstalo među značajna natjecanja na vatrogasnom kalendaru. Na ovogodišnjem kupu natjecalo se u šest kategorija, a po prvi puta održano je i natjecanje za odjeljenja mladeži i njihovo umijeće spajanja malog usisa.

 

U kategoriji muških „A“ odjeljenja, prvo mjesto je zauzelo odjeljenje DVD-a Andrilovec, a drugo DVD-a Bešlinec, dok je treće mjesto zauzelo odjeljenje DVD-a Bedekovčina. Daljnja mjesta su zauzela odjeljenja DVD-a Ostrna, DVD-a Hrebinec, DVD-a Trebovec, DVD-a Granešina i DVD-a Hrelić. U kategoriji muških „B“ odjeljenja natjecala su se dva odjeljenja te je prvo mjesto zauzelo ono iz DVD-a Strmec Bukevski, a drugo ono iz DVD-a Trebovec.

U natjecateljskom dijelu posvećenom ženskim ekipama, u kategoriji „A“ sudjelovalo je deset odjeljenja. Prvo mjesto zauzelo je odjeljenje DVD-a Ribnica 1, a drugo mjesto odjeljenje DVD-a Hrašće dok je treće mjesto zauzelo odjeljenje DVD-a Buševec. Daljnja mjesta su zauzela odjeljenja DVD-a Strmec Bukevski, DVD-a Trebovec, DVD-a Ribnica 2, DVD-a Granešina, DVD-a Ivanec, DVD-a Dugo Selo i DVD-a Bedekovčina. U kategoriji ženskih „B“ odjeljenja natjecala su se dva odjeljenja te je prvo mjesto zauzelo ono iz DVD-a Šćepanje, a drugo ono iz DVD-a Veliko Trgovišće.

U kategoriji silver natjecala su se tri muška odjeljenja i redoslijedom zauzela sljedeća mjesta: prvo mjesto odjeljenje DVD-a Hrelić, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Granešina, treće mjesto odjeljenje vatrogasnih sudaca, dok su se u istoj kategoriji, ali za žene, natjecala tri odjeljenja i zauzela sljedeća mjesta: prvo za odjeljenje DVD-a Strmec Bukevski, drugo za odjeljenje DVD-a Hrašće, treće za odjeljenje DVD-a Šćepanje.

U dijelu natjecanja posvećenom vještini spajanja malog usisa za odjeljenja mladeži koje je po prvi puta održano na zimskom kupu, natjecalo se pet muških odjeljenja i tri ženska odjeljenja. Poredak muških odjeljenja započinjemo prvoplasiranim odjeljenjem DVD-a Ostrna, drugoplasiranim odjeljenjem DVD-a Granešina i trećeplasiranim odjeljenjem DVD-a Staro Čiče, dok su četvrto i peto mjesto zauzela odjeljenja DVD-a Rugvica 1 i DVD-a Rugvica 2. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji zauzelo je odjeljenje DVD-a Ribnica, a drugo mjesto DVD-a Granešina dok je treće mjesto zauzelo odjeljenje DVD-a Ladimirevci.

Organizator natjecanja DVD Rugvica dodijelio je svim sudionicima zahvalnice i diplome, kao i pehare za prvoplasirana tri odjeljenja u svakoj kategoriji, dok su u kategoriji natjecateljskih „A“ odjeljenja (DVD Andrilovec i DVD Ribnica) i u kategoriji mladeži (DVD Ostrna i DVD Ribnica) dodijeljeni i prijelazni pehari za osvojena prva mjesta.

f1.jpg f2.jpg f3.jpg f4.jpg f5.jpg naslovnica.jpg