Ivanić-Grad je 16.05.2018. postao sportski centar Hrvatske. Sportski park Zelenjak preplavili su osnovnoškolci i srednjoškolci iz Ivanić- Grada i okolice. Svečani program je započeo pozdravima i zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili izaslanica Vlade RH, Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić- Grada.

 

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1200 osnovnoškolaca s područja Ivanić-Grada i okolice koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, turniru u odbojci i malom nogometu. Među  njima je  svoje sportske vještine  pokazala i poveća grupa učenika 3.i 4.-tih razreda naše škole.

Nastupali su na turniru  igre ″Graničar″ - 3 ekipe: Opakih 8, Horugviči  i Spineri  te u trčanju na 60 m. Nakon niza vrlo neizvjesnih utakmica turnir je završio uz veliko slavlje naših učenika. Ekipa Opakih 8 je u vrlo uzbudljivom finalu uspjela pobjediti dok je ekipa  Spinera bila uspješna u borbi za 3. mjesto.

Ni trkači nisu bili ništa lošiji. U konkurenciji  preko 50 dječaka i djevojčica , naša Ines Nikić iz 3.b osvojila je 5. mjesto u utrci djevojčica . Dječaci su bili još uspješniji .Sve nas je razveselila uvjerljiva pobjeda i 1.mjesto  Ivana Hladnika ( 4.d) i 3.mjesto  Ivana Šošića  ( 4.c).

Posebno veselje  je zavladalo kad smo saznali da su se pobjednici plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji.

                                                                                                                                                                                                                          M.Kirin

Horugviči.jpg Najbolji_trkači_na_60_m.Ivano_Hladnik_1.s_lijeva_i_Ivan_Šošić_do_njega.jpg Pobjednici_rozo_u_društvu_Janice_Kostelić_Ana_Jambrišak_Petar_Matijević_Martina_Marković_Lucija_Horvat_Ema_Golubić__g.redKarlo_Biškupović_Grga_Kuzmec_Mihael_Cesar__d.red.jpg Spineri.jpg sportske_igre_mladih.jpg