Na izletištu „Ključić brdo“ kod Velike Gorice, održan je 14. svibnja završni krug trećeg po redu ekipnog natjecanja „Matematički četverac“. To je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije, nastalo na inicijativu učitelja matematike i voditelja stručnih vijeća Maje Karlo, Marjane Kuliš i Ivana Jukića. Natjecanje se sastojalo od dva kruga. Prvi krug, u kojem je sudjelovalo 186 ekipa, održan je 10. ožujka u trinaest škola domaćina u Zagrebačkoj županiji. U našem su kraju županije domaćini natjecanja bile OŠ Rugvica i II. OŠ Vrbovec.

 

U drugi se krug natjecanja plasiralo šest najboljih ekipa u kategoriji MINI četverac (5. i 6. razred) i sedam najboljih ekipa u kategoriji MAXI četverac (7. i 8. razred). S našeg područja, u drugi krug plasirale su se ekipe „Mali pametnjakovići“ iz II. OŠ Vrbovec (MINI četverac) i „Matematika 369“ iz OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela (MAXI četverac). Iako sve ekipe i mentore treba pohvaliti za plasman na završni krug natjecanja, neke ekipe su se izdvojile od ostalih. Prvo mjesto u kategoriji MINI četverac zauzela je ekipa „Mini Gaj“ iz OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića, a najbolja ekipa u kategoriji MAXI četverac bila je ekipa „Trinom +“ iz OŠ Vladimira Dešćaka iz Svete Nedelje.

Koncept natjecanja i zadatci za učenike rezultat su dobrovoljnog rada učitelja matematike, a dojmovi po završetku natjecanja pokazali su da su njime zadovoljni i učenici i struka. Tome svjedoči i povećanje broja sudionika trećeg „Matematičkog četverca“. Održavanje ovog natjecanja treću godinu zaredom omogućila je prije svih Zagrebačka županija, a nagrade su osigurali i sponzori DM-drogerie markt, izdavačke kuće Školska knjiga, Alfa i Profil, Hrvatsko matematičko društvo, te tvrtke Microteam i Naturalis.

Ivan Jukić, voditelj ŽSV učitelja matematike Zagrebačke županije, istočni dio

 

Matematički_četverac.jpg Matematički_četverac_1.jpg Matematički_četverac_1.png Matematički_četverac_2.jpg Matematički_četverac_3.jpg Matematički_četverac_4.jpg Matematički_četverac_5.jpg Matematički_četverac_6.jpg