Već treću godinu za redom Rugvica obilježava Prvi maj odnosno praznik rada. Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika. Demonstracije su održane radi zahtjeva radnika za osmosatnim radnim vremenom.

 

Rugvički program organiziran je od strane SUH-Rugvica za mještane svih uzrasta. Tako će se u ponedjeljak 30.04. s početkom u 20.00 sati održati poznata komedija za odrasle pod nazivom „Dimnjačar“ u društvenom domu Rugvica. Dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom običnog čovjeka, gradirane bogatim lokalnim narodnim izričajem vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s auditorijem.

U utorak će puhački orkestar KUD-a „Preporod“ otvoriti prvomajsku proslavu budnicama i davorijama u 10.00 sati ujutro. U sklopu bogate glazbeno-kulturne demonstracije KUD Tančec, KUD Posavka i KUD Hrvata BiH predstavit će baštine svog kraja. Cijeli događaj bit će popraćen bendom koji će uveseljavati posjetitelje, a za sve ljubitelje dobre hrane rezervirano je 500 porcija graha za koje će se pobrinuti vrhunski kuhar Branko Galenić-Žuti koji je svoje kulinarske sposobnosti pokazao pred cijelom Hrvatskom u poznatoj emisiji „Tri, dva, jedan - kuhaj!“.

Pokrovitelj praznika je općina Rugvica s načelnikom Matom Čičkom. Očekuje se velik odaziv mještana koje zasigurno čeka ugodno druženje i dobra zabava.

                                                                                                                                                                                                                          Veronika Šramek