Tradicionalna kulinarska manifestacija „Bakina kuhinja“ koju organizira KUD Hrvata BiH Rugvica održana je 9. veljače u Domu u Jalševcu Nartskom. Vrijedne kuharice, članice ove udruge, i ove su godine prezentirale brojna jela, uglavnom specijalitete Bosanske Posavine, ali su prezentirale i svoja umijeća u pripravljanju tih jela koja su naslijedila od svojih majki i baka.

Teško bi bilo i nabrojiti što se sve našlo na bogato ukrašenim stolovima, a kamoli sve isprobati, unatoč tome što su brojne okupljene sladokusce, među kojima su bili i predsjednica Općinskog vijeća Rugvice Ana Munić i zamjenik načelnika Nenad Jakšić te predstavnici prijateljskih udruga i društava, mamili mirisi i okusi ponuđenih jela. Organizatori zahvaljuju svaku pohvalu jer bio je to, kao i u svim dosadašnjim izdanjima ove manifestacije, događaj i za oko i za nepce i želudac.    N.H.M.

 

bakina kuhinja 01 bakina kuhinja 02 bakina kuhinja 03 bakina kuhinja 04 bakina kuhinja 05 bakina kuhinja 06 bakina kuhinja 10 bakina kuhinja 11