Četvrtu godinu za redom na Konferenciji o komunalnom gospodarstvu, održanoj od 29. do 31. siječnja 2018. godine, u Londonu i Bruxellesu okupio se rekordan broj sudionika, donositelja odluka, direktora, načelnika, gradonačelnika i župana te predstavnika sektorskih udruga i visoko-obrazovnih institucija, a sugovornici su im bili važni donositelji odluka na razini EU, uključujući predstavnike Europske komisije i zastupnike u Europskom parlamentu. Dvodnevnoj posjeti dali su svoj doprinos u kreiranju sektorskih politika.

Domaćin u Bruxellesu bila je eurozastupnica Ivana Maletić koja je ugostila čelnike Udruge općina, Udruge gradova i Zajednice županija. Konferenciji je prisustvovao i novoizabrani glavni tajnik Upravnog odbora Udruge općina i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je posjetio i London gdje je glavni fokus bio na razmatranju izazova istraživačko-razvojnih institucija.

Glavna tema ovogodišnjeg stručnog skupa bila je „Investicije i inovacije u komunalnom gospodarstvu“ gdje su predavači poput Lambert van Nistelrooij i Jana Olbrycht iz Europskog parlamenta, te Karen Dalgaard Sanning i Robert Schröder iz Europske komisije upoznali i educirali okupljene o planovima poticanja budućih investicija. Iz intenzivne komunikacije s Europskom komisijom naglasak je stavljen na istraživanja koja uključuju financijske programe, promoviranje teme zaštite okoliša, legislativu i mobilizaciju privatnih investicija u gospodarenju otpadom i vodama te racionalno gospodarenje resursima.

 

Konferencija_u_Bruxellesu_1.jpg Konferencija_u_Bruxellesu_2.jpg Konferencija_u_Bruxellesu_3.jpg Konferencija_u_Bruxellesu_4.jpg