Članovi Kulturno umjetničkog društva Tančec održali su 22. prosinca tradicionalni božićni koncert u Župnoj crkvi Uznesenja BDM u Jalševcu Nartskom. Koncert je održan pod nazivom „Raduj se o Betleme!“ , a uz članove KUD-a domaćina, kao gostujuće društvo, nastupio je i Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi.

Oba društva izvodila su tradicionalne božićne pjesme, „Tančec“  uz pratnju svojih tamburaša koje je za koncert pripremio voditelj Saša Šimić, dok je pjevače pripremio voditelj Antonio Skenderović. Po prvi puta ove godine upriličeno je i uprizorenje navještanja Mariji i Isusovog porođenja koje su izveli članovi KUD-a domaćina koji su u impresivnoj koreografiji, svetu obitelj s malim Isusom, u crkvu dopratili uz svjetlo lamaša. Božićni ugođaj dosegao je vrhunac na samom kraju koncerta kada su svi sudionici i nazočni posjetitelji zajedno otpjevali tradicionalnu božićnu pjesmu „Radujte se narodi“.

Nazočne je pozdravio župnik Župe Uznesenja BDM Dragutin Smrkulj te predsjednica KUD-a „Tačnec“ Željka Baić. Dobroj atmosferi doprinjeli su članovi „Tančeca“ i kuhanom vinom koje je sve sudionike događaja čekalo na izlasku iz crkve poslije koncerta.

                                                                                                                                                                                                     N.H.M.

 

Tančec_1.JPG Tančec_2.JPG Tančec_3.JPG Tančec_4.JPG Tančec_5.JPG Tančec_6.JPG