U subotu 18. studenog „Savski lađari“ iz Rugvice  još su  jednom uspjeli okupiti brojne mještane i priuštiti im poseban osjećaj obilježavajući Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Lađari su, naime, i prijašnjih godina obilježavali ovaj tužni dan, no ove su godine to učinili na doista poseban i nesvakidašnji način – puštanjem letećih lampiona i velikog drvenog natpisa „Vukovar“ na kojem je bilo 268 upaljenih lučica.

Okupljanje je održano na skeli u Oborovu koja je bila premala za sve koji su došli odati počast Vukovaru. Tog posebnog dana nebo iznad Oborova izgledalo je očaravajuće dok su sa skele odlazili lampioni uz sjetu na licu prisutnih, a posebnu toplinu oko srca izazvao je prizor na osvijetljenu rijeku Savu. Bilo je doista lijepo vidjeti zajedništvo okupljenih u paljenju svijeća, a Savski lađari su opet uspjeli dokazati da su Udruga koja okuplja ljude i organizira događaje za pamćenje.

Događaju su se pridružili i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, njegov zamjenik Nenad Jakšić, te predsjednica Općinskog vijeća Ana Munić.  TK, fotografije: Anita Kuzmec

ladari lampioni ladari lampioni1 ladari lampioni 2 ladari lampioni 3 ladari lampioni 4 ladati lampioni 5

Na simboličan datum - 17. studenoga, dan uoči obilježavanja vukovarske žrtve, u Društvenom domu u Rugvici održana je osnivačka skupština nove braniteljske udruge koja nosi naziv Udruga hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Rugvica. Razloge osnivanja udruge pojasnio je Ivan Kuprešak, kojeg su skupštinari potom jednoglasno izabrali i za predsjednika nove udruge.

U Društvenom domu u Rugvici 13. studenoga je održana 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica kojom je predsjedala predsjednica Vijeća Ana Munić. Na sjednici su jednoglasno prihvaćena izvješća o radu za proteklu godinu Vatrogasne zajednice Općine Rugvica, Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo te Centra za socijalnu skrb Dugo Selo.