Dom za starije i nemoćne osobe „Sveta Katarina“ iz Okunščaka kod Rugvice ove je godine prvi puta organizirao Dan otvorenih vrata na kojem se nastojao predstaviti zajednici unutar koje djeluje i nazočnim predstavnicima medija. Ravnatelj doma, koji djeluje kao ustanova, što podrazumijeva stalnu medicinsku i ostalu potrebnu pomoć korisnicima te višu razinu skrbi o korisnicima, Ivan Stipić istaknuo je kako ustanova djeluje već punih petanaest godina te kako trenutačno u njoj boravi 45 starih i nemoćnih osoba, dok je puni kapacitet 50 korisnika.

U Daruvaru je od 3. do 5. travnja održan 6. državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije na temu „Vrijednosti i stavovi u kontekstu održivog razvoja". Skup se održavao u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup je bio otvoren u prostoru kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, a domaćin događanja je bila Tehnička škola Daruvar.

Snimanje emisije „Lijepom našom-mostovi kulture“ održano je 4. travnja 2018. godine u bosanskoj Posavini, točnije Odžaku, gradu na dvije rijeke koji se nalazi u istoimenoj općini. Serijal je osmišljen na način da prati javne koncerte tradicijskih kultura, prije svega hrvatskog naroda, ali i nacionalnih manjina te je jedna od najdugotrajnijih HRT-ovih emisija.