Građanska inicijativa „Drugo Selo“ poziva sve zainteresirane na sufinanciranje, prikupljanje sredstava za realizaciju „Ljetnog kina“. Filmske večeri na otvorenom inicirali su i realizirali i prošle godine te smatraju kako organizacija ovakvih događanja ima potencijal koji treba razvijati. Cjeloviti tekst poziva donosimo u nastavku.

 

Ljetno kino – poziv za sufinanciranje, prikupljanje sredstava

Poštovani,

Građanska inicijativa „Drugo Selo“ inicirala je i realizirala ideju filmske večeri na otvorenom koja je održana 8. rujna 2017. godine na starom rukometnom igralištu. Sredstva za financiranje projekta u 2017.godini bila su nam dodijeljena iz proračuna Grada Dugog Sela. Ista smo dobili za sudjelovanje na lokalnim izborima na kojima smo ostvarili tri (3) mjesta u Gradskom vijeću. Glavna misao nam je bila da građanima od kojih smo dobili novac isti i vratimo! Vlastitim angažmanom i entuzijazmom, uz podršku Grada Dugog Sela privukli smo više od 300 posjetitelja.

Vjerujemo kako organizacija ovakvih događanja ima potencijal koji treba razvijati. U tom smislu, pozivamo vas da razmotrite mogućnost financijskog potpomaganja ovog projekta. Želimo da „Ljetno kino“ postane tradicionalni događaj koji podiže kulturnu ponudu našeg grada, a Vašoj tvrtci pružamo prostor za promidžbu društvene aktivnosti putem Facebook stranice i Instagram profila „Drugo Selo“. Potrebno je biti iskren te Vas informirati da smo ovakve događaje pokušali uklopiti u proračunska sredstva lokalne zajednice amandmanima na proračun za 2018. godinu, ali nažalost nismo uspjeli. Ako su nam jedna vrata zatvorena, kucamo na druga.

Planirani datum prikazivanja dva filma (animirani za djecu i igrani) je 9. lipnja 2019., na lokaciji igrališta pored Doma zdravlja („Partizanovo“). Sve pripremne radnje odvijat će se na volonterskoj bazi s time da bi volonteri imali plaćeni obrok i piće. U dogovoru s tvrtkom „Via Solis“ iz Zagreba dogovorili smo termin te bi pokrenuli kampanju javnog prikupljanja novca s ciljem od 10.000,00 HRK . U ovom iznosu sadržana je cijena postavljanja velikog projekcijskog plata i ozvučenja, licence za prikazivanje dva filma, grickalice za najmlađe i njihove roditelje te obrok i piće za volontere koji će, bez novčane naknade odraditi fizički dio svih poslova. Kako organizator mora biti pravna osoba, kao i prošle 2017. godine, sva plaćanja išla bi putem tvrtke „Mako ugostiteljstvo“ (OIB:27471311537) koja je i registrirana za organizaciju ovakvih događaja. Potrebno je naglasiti da ista tvrtka neće imati potraživanja u događaju, odnosno ista ovo radi na volonterskoj bazi, besplatno. Uplata sredstava bila bi na račun gradskog vijećnika Siniše Kljajića, dok se dužnost gradskog vijećnika koristi kao „osigurač“ za transparentnost. Ujedno se obvezujemo javno objaviti (na društvenim mrežama) izvadak svih uplata i isplata. Ukoliko sredstva ne prikupimo do 30. travnja 2018. u 12.00 sati, sva će biti vraćena u cijelosti (umanjena za bankarsku uslugu od 1.00 HRK prema transakciji).

Plan je pozvati dugoselske poduzetnike i obrtnike na sudjelovanje u prikupljanju, a sva sredstva preko ciljanih 10.000,00 HRK bit će vraćena u postotnom omjeru uplate naspram ukupnog iznosa. Npr. ukupno je prikupljeno 12.000,00 HRK, a Vaša uplata iznosi 1.000,00 HRK, što iznosi 8,33% ukupno prikupljenog iznosa. Višak prikupljenih sredstava iznosi 2.000,00 HRK što znači da će Vama biti vraćeno, uplatom na račun, 8,33% od 2.000,00 HRK što iznosi 166,60 HRK.

Svakog dana ćemo objaviti prikupljeni iznos na računu i naziv uplatitelja od prethodnog dana, sve do 30. travnja 2018. godine.

Vjerujemo kako prepoznajete potencijal predloženog i nadamo se pozitivnom odgovoru u što kraćem roku, kako bi mogli započeti sa aktivnostima kojima ćemo organizirati „Ljetno kino“ i time obilježiti kraj školske godine.

                                                                                                                                                                                   S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                    Siniša Kljajić

                                                                                                                                                                                    Renata Jelečki

                                                                                                                                                                                    Ivana Krišto

 

Siniša Kljajić

Josipa Predavca 18

10 370 Dugo Selo

091/5297413

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zagrebačka banka

HR8723600003222183119