Za predsjednicu GO SDP izabrana je Jadranka Robić, a dosadašnji predsjednik Stjepan Štefinovec na konvenciji je izabran za zamjenika predsjednice. Za svaku je funkciju predložen po jedan kandidat koji je i izabran, a za gradski odbor troje kandidata koliko se i biralo – kazala je novoizabrana predsjednica Ona iz programa rada ističe jačanje stranke, postizanje njene prepoznatljivosti te svega što je za dobrobit Grada i Županije.

To se može postići u zajedništvu sa svima koji su dobrih namjera te je mišljenja kako nema loših stranaka a zajedničkim aktivnostima može se postići boljitak za Dugo Selo.

Na upit o prethodnom raspuštanja Gradske organizacije SDP-a Dugo Selo i eventualnoj šteti za cijelu stranku, predsjednica to gleda dvojako. U organizaciju su pristigle nove snage koje su pokrenule aktivnosti iz početka, što drži pozitivnim učinkom. Negativne učinke vidi u možebitnim osjećajima bivših aktivnih članova koji se smatraju izdanim ili napuštenim. Novoizabrana predsjednica stanje je usporedila s pojavama u prirodi. U izjavi za Radio Martin navela je primjer trule grane na stablu koja, ukoliko se ne ukloni, može uništiti cijelo drvo, dok odstranjivanje trule grane može spasiti drvo. U Dugom Selu to je išlo malo teže, priznaje J. Robić, ističući kako treba afirmirati ljude da se pridruže, a dobrodošli su i stari i novi članovi te svi oni dobrih namjera.