Županijski odbor i predsjedništvo Stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti za Zagrebačku županiju održao je 6. prosinca u Dugom Selu sjednicu kojom je predsjedao predsjednik ŽO Zvonimir Kunić. Sjednici je prisustvovao i sam predsjednik stranke Milan Bandić. Tema sjednice bile su pripreme za sjednicu Skupštine Zagrebačke županije, a prema Kunićevim riječima, jednoglasnom odlukom, zauzet je stav kako će stranka Bandić Milan 365 u Županijskoj skupštini surađivati s HDZ-om i HSLS-om.

 

Predsjednik stranke Milan Bandić rekao je kako isti politički smjer, suradnje s HDZ-om, stranka ima na sve tri razine vlasti, od Sabora, preko Grada Zagreba i Županijske skupštine do gradova i općina. Bez Stranke rada i solidarnosti se više ne može obnašati vlast, dodao je Bandić, navevši pri tom kako ova stranka trenutačno ima sedam saborskih zastupnika, a osam članova skupštine Zagrebačke županije. Slična je situacija i u gradovima, poput Velike Gorice, a uskoro će isto biti i u ostalim gradovima i općinama županije. Naime, Stranka rada i solidarnosti ima ogranke u svim županijskim gradovima te u dvije trećine općina, a uskoro će ih imati u svima.  Grad Zagreb i Zagrebačka županija moraju funkcionirati zajedno čime će se ostvariti i zajednička dobrobit, a Grad Zagreb će u svemu pomoći županiji. Novim postavljanjem snaga u Skupštini Zagrebačke županije doći će do stabilnosti tog tijela i time će se pomoći u radu županu Stjepanu Kožiću – rekao je Bandić. Stranka rada i solidarnosti nije za rušenja nego za rad – zaključio je na kraju Bandić.

U ime domaćina iz Dugog Sela prisutne je pozdravio potpredsjednik županijske organizacije Stranke Pave Vukelić koji je ujedno najavio kako se povlači iz Gradskog vijeća Grada Dugog Sela te kako će ga na toj poziciji zamijeniti Ivana Perković.

Skupštinu je pozdravio i predsjednik Gradske organizacije HDZ Dugo Selo Darjan Budimir.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   N.H.M.

BM_365_Dugo_Selo1.JPG BM_365_Dugo_Selo2.JPG BM_365_Dugo_Selo3.JPG BM_365_Dugo_Selo4.JPG