IMG 7736 resizeSinoć je u Gradskoj vijećnici održan sastanak vijećnika Gradskog vijeća Dugog Sela na kojem je donesena odluka o osnivanju Kluba vijećnika HDZ, BM 365 i Most koji čine većinu u Gradskom vijeću. Članovi Kluba vijećnika su Darjan Budimir, Stipo Velić, Anđelka Knezović Svetec, Božidar Cik, Pavo Jakovljević, Mara Mamuza, Pave Vukelić, Željko Remenar i Ivan Šajković.

 Osim same odluke o osnivanju Kluba, vijećnici su zauzeli stav o nastupu na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će održati ovoga mjeseca. Jednoglasno je podržan zahtjev koji je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir već ranije uputio gradonačelniku Nenadu Panianu za osiguravanje besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima, uključujući i učenike s područja Grada koji polaze osnovnu školu u Božjakovini. Predloženi model nabave udžbenika je da Grad s osnovnim školama sklopi sporazum temeljem kojeg će Grad osigurati sredstava za nabavu udžbenika, a postupa javne nabave i sve pripreme provest će same škole. Zaključeno je da Grad mora hitno reagirati jer je krajnje vrijeme da se roditelji obavijeste o nabavi udžbenika.

Navedeni prijedlog trebao bi se ostvariti u okviru izmjena Proračuna Grada Dugog Sela koji će biti glavna točka napred spomenute sjednice Gradskog vijeća.

Osim o besplatnim udžbenicima, članovi Kluba raspravljali su i o tome da se rebalansom osigura i izgradnja dječjih igrališta u svim naseljima na području Grada, početak rješavanja središnjeg gradskog trga te izgradnja nogostupa i biciklističkih staza. Također je zaključeno da će članovi Kluba aktivno sudjelovati u izradi smjernica izvršnoj vlasti kako bi se što kvalitetnije planirao proračun za sljedeću godinu koji treba osigurati smještaj sve djece u dječje vrtiće.

Navedene mjere su, kako je rečeno na sastanku, samo dio programa na temelju kojeg su stranke, članice ovoga Kluba, dobile većinsku potporu birača te legitimnost njihove realizacije neupitna. S obzirom da je predsjednik Gradskog vijeća, na konstituirajućoj sjednici, dao podršku izabranom gradonačelniku, članovi Kluba vjećnika zaključili su kako očekuju dobru međusobnu suradnju u radu za dobrobit građana, a prvi korak su upravo besplatni udžbenici.     N.H.M.

IMG 7736 resize PRVA IMG 7743 resize