budimir1111Gradski odbor HDZ-a Dugo Selo održao je svoju sjednicu na kojoj je izvršena analiza provedenih lokalnih izbora. Predsjednik Darjan Budimir izjavio je da je HDZ u Dugom Selu na ove izbore, sukladno odluci Gradskog odbora, izašao potpuno samostalno, bez predizbornih koalicija, s jasnom vizijom razvoja Grada, kvalitetnim i realnim programom i stručnim timom ljudi. Osvojio je najviše mandata u Gradskom vijeću od svih stranaka i lista, 6 vijećnika u odnosu na 4 vijećnika u prethodnom mandatu.

Iako je u prvom krugu u konkurenciji 6 kandidata za gradonačelnika imao uvjerljivo vodstvo, ipak se na kraju nije ostvarila pobjeda. S obzirom da nije pobijedio u drugom krugu izbora za gradonačelnika Dugog Sela, Budimir je dao Gradskom odboru svoj mandat na raspolaganje, ali isti nije prihvaćen, te mu je jednoglasno dana potpora za daljnje vođenje dugoselskog HDZ-a.

Predsjednik Budimir zahvalio se na ukazanom povjerenju i najavio nastavak rada na unaprijeđenu stranke istaknuvši da će se stranka u Gradskom vijeću aktivno zalagati za sve projekte iz svoga programa kako bi Dugo Selo napravilo potreban iskorak u svome razvoju.