Klub vijećnika HDZ i Stranke BM 365 danas je u Gradskoj vijećnici održao tiskovnu konferenciju na kojoj je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir pročitao priopćenje o razlozima zašto su vijećnici ovog kluba, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, glasovali protiv izmjena i dopuna Gradskog proračuna. Priopćenje donosimo u cijelosti:

PET RAZLOGA ZAŠTO JE REBALANS PRORAČUNA NEZAKONIT I ZAŠTO GA GRADSKO VIJEĆE NEĆE PRIHVATITI: Nezakoniti rebalans bez nove škole neće proći

U četvrtak je održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela na kojoj predloženi Rebalans Proračuna nije prihvaćen velikom većinom glasova gradskih vijećnika. Klub vijećnika HDZ I MB365 svoje razloge neprihvaćanja proračuna iznosi kroz 5 ključnih točaka koje ovaj prijedlog čine nezakonitim i neodrživim:

Općinska organizacija Hrvatske seljačke stranke Rugvica organizirala je 2. srpnja  tribinu posvećenu Josipu Predavcu, nekadašnjem političaru, suosnivaču ove stranke,  autoru brojnih publikacija o problematici svoga doba, agronomu i „prosvjetitelju hrvatskog seljaštva“, kako su ga povjesničari odredili u jednom od brojnih zapisa. Uz  navedeno još je razloga za rugvičku tribinu o ovoj povijesnoj ličnosti. Josip Predavec rođen je u Rugvici 2. srpnja 1884.  godine, gdje su živjeli njegovi roditelji – otac Janko Predavec i majka Jaga r. Vlahović.

hdz oborovo 1Županijski odbor i Predsjedništvo HDZ Zagrebačke županije održali su jučer zajedničku sjednicu u prostorijama Lovačkog društva Zec u Oborovu. Sjednicom je predsjedao predsjednik ŽO HDZ Zagrebačke županije Dražen Barišić, uz tajnika ŽO Matu Čička koji je ujedno bio i domaćin sjednice, te Vladimira Bregovića koji se na sjednici predstavio kao kandidat HDZ za župana Zagrebačke županije.

mesićDamir Mesić, član Hrvatske konzervativne stranke, kandidat je za gradonačelnika Dugog Sela na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju ove godine. Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima također bio kandidat za gradonačelnika Dugog Sela, ali na Nezavisnoj listi, ove godine uključio se u HKS, „stranku suvremene europske desnice čija načela i vrijednosti zastupam i živim osobno u životu“, kazao je Mesić.