U nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo izašla su nova djela - epohalno izdanje "Dugoselski biografski leksikon", knjiga "Čitao sam te u novinama" Josipa Rogina, zbirka pjesama "Zidine" Dragana Mijatovića. Zavičajna biblioteka „Terra sancti Martini“ tako sada broji 69. naslova.

Iz tiska je izašao "Dugoselski biografski leksikon", prva knjiga takve vrste o našem kraju. Knjiga obrađuje oko 465 osoba koje su na određeni način životom i djelovanjem vezane za naš zavičaj. Obuhvaćeno je područje grada Dugog Sela te općina Rugvica i Brckovljani. Knjiga također sadrži oko 290 fotografija obrađenih ličnosti. Knjiga se može kupiti u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Također, Knjižnica je izdala zbornik poezije "Dok vlakovi prolaze".

Knjiga „Čitao sam te u novinama“ sadrži kolumne književnika i uzgajivača ruža Josipa Rogina iz Dumovca. Tekstovi izabrani za ovu knjigu objavljivani su u raznim glasilima od 1975. do 2013. godine. Najviše je kolumni iz lokalnih novina „Dugoselska kronika“. Svojom britkom satirom Rogin govori o nedavnoj prošlosti, ali i o čudima sadašnjosti. Izašla je i druga zbirka pjesama Dragana Mijatovića. Ovaj istaknuti dugoselski pjesnik u „Zidinama“ nastavlja razvijati svoj poetski svijet s još više bogatstva u lirskom izričaju. Knjige možete nabaviti u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. AMŠ

 

foto0 foto1 foto2