Nakon osvojenog 1. mjesta na Europskom folklornom prvenstvu (European Championship of Folklore) 2013. godine, svjetskog kupa (World Cup of Folklore) u Jesolu/Venecija 2016. godine te tri naslova svjetskog prvaka na Svjetskom folklornom prvenstvu (World Championship of Folklore) 2014., 2015. i 2017. godine, Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo zasluženo je zauzeo 1. mjesto na svjetskoj folklornoj rang listi u 2017. godini u kategoriji folklornih instrumentalnih grupa (ansambli i orkestri) prema kriterijima Svjetske asocijacije za folklorne festivale (World Association  of Folklore Festivals) te 2. mjesto uključujući sve folklorne grupe, ansamble, KUD-ove i orkestre, a koja se nalazi pod patronatom UNESCO-a. 

 

Uz to vrijedi napomenuti da je učenik Glazbene škole Jan Gorišek 2017. godine osvojio 1. mjesto na World Championship of Folklore  i naslov svjetskog prvaka u solo kategoriji. Jan Orešić osvojio 1. mjesto na World Cup of Folklore 2016. godine dok je Luka Ivezić osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u Zagrebu. Isto tako Jan Orešić i Luka Ivezić osvojili su 2017. godine 1. nagradu iz komorne glazbe na državnom natjecanju u Zagrebu.

Vrijedi napomenutu da Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo 11. listopada putuje u Beč gdje će u čuvenoj Bečkoj Festsaal 12. listopada održati koncert. Na programu su mnoge virtuozne skladbe ali i skladbe sa drugog CDa tamburaškog orkestra - ,,Uspomene". Autori tekstova skladbi su Mateo Sović, Ana Marija Šprihal, Zvonimir Nemet, Đurđa Habel, Petar Pokupčić dok je autor glazbe i aranžmana Dario Cebić.

Orkestar