KUD „Preporod“ Dugo Selo nastupit će 6.svibnja na „Razglednici 7“ u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U protekloj godini na državnim susretima tamburaških orkestara i sastava kao i državnim folklornim susretima, izabrani su za najbolji tamburaški sastav i najbolji folklorni ansambl u koreografiranom folkloru.

Također, sudjelovali su na mnogobrojnim festivalima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu promovirajući tako svoje Dugo Selo i domovinu. Spektakularnim koncertom u Lisinskom „Preporodaši“ su proslavili veliki jubilej, 110 godina rada i postojanja. Čini ih to jednim od najstarijih Društava u Hrvatskoj, a kontinuirani rad na očuvanju baštine i tradicije jednim od najboljih.  „Preporod“ broji 311 članova, raspoređenih u 14 sekcija. To su dječje folklorne, glumačke i tamburaške sekcije, plesači, pjevači i svirači tambura, violina, tradicijskih i puhačkih instrumenata, veterani, tamburaški i puhački orkestar, ženska vokalna skupina “Koledarice”, kao i folklorni ansambl.

Najviše veseli velik broj mladih, izvorne tradicijske plesove, pjesme, običaje, igre njeguju i djeca od 3 do 14 godina. Suradnjom s odgojno-obrazovnim ustanovama – školama i vrtićima, uvelike doprinose očuvanju i širenju kulturne baštine, kako unutar granica Lijepe naše tako i izvan. „Razglednica“ je  najreprezentativnija manifestacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, s brojnim vrhunskim sudionicima među kojima su i naši „Preporodaši“  i ove će godine oduševiti publiku.

Više o dugoselskim čuvarima baštine možete vidjeti u njihovom promo filmu

https://www.youtube.com/watch?v=dk4QmwAlHzs&feature=youtu.be