Prosinac kulture u Gradskoj knjižnici Dugo Selo sinoć je uveličala Skupina dugoselskih pjesnika. Večer poezije bila je posjećena, publika je uživala u svakoj minuti protekloj u opuštenoj atmosferi. Većinom lirskog izričaja prožete emocionalnošću, pjesme su kako se čulo,“dirnule u srce i dušu“. Poete i pisci su  inspiraciju našli u ljubavi, duhovnosti, društvenim i socijalnim  temama, bilo je i šaljivih i intimnih stihova.

Svoje spoznaje o svijetu nadahnuto su u pjesme isprepleli i standardnim književnim jezikom iznijeli Dragan Mijatović, Slavica Mamić, Biserka Podhraški, Zvonimir Nemet, Ivanka Mamić, Vera Tomić, Dragica Pjevac i Predrag Topić. Ulomke iz svog romana čitao je Marko Lovrić, Bruno Šantek  odlučio se za prozu. Promišljanja na kajkavskom prenio je Želimir Novak. Ljiljana Katić je, uz potporu Karoline Rigljan, svoje pjesme otpjevala svirajući na gitari. Nemetove stihove interpretirale su Sunčana Žuteković i Sofija Štefanac, a Novak pjesmu Ana-Marije Šprihal, također na kajkavštini. Dobre riječi bez dobre glazbe ne mogu, za to se pobrinula Glazbena škola Dugo Selo. Nastupili su na violini prof. Vedran Kojić te nadarena učenica Magdalena Đunđuš uz klavirsku pratnju prof. Božidara Ljubenka. Događanje su dolaskom podržali gradonačelnik Nenad Panian i zamjenica Jasminka Kokot Bambić. Kako doznajemo od ravnatelja Gradske knjižnice Predraga Topića, skupina dugoselskih pjesnika priprema još ovakvih nastupa, sve u cilju širenja kulture i književnosti. U programu Prosinca kulture u Gradskoj knjižnici još su dva koncert – ženska klapa „Felicitas“ nastupa u petak, 15. prosinca, VA „Duga“ 20. prosinca. Oba počinju u 19 i 30 sati.

 

Pjesnička_večer_-_B.Podhraški.JPG Pjesnička_večer_-_B.Šantek.JPG Pjesnička_večer_-_D.Pjevac.JPG Pjesnička_večer_-_I.Mamić.JPG Pjesnička_večer_-_K.Rigljan_Lj.Katić.JPG Pjesnička_večer_-_M.Lovrić.JPG Pjesnička_večer_-_M.Đunđuš_B.Ljubenko.JPG Pjesnička_večer_-_P.Mijatović.JPG Pjesnička_večer_-_P.Topić.JPG Pjesnička_večer_-_S.Mamić.JPG Pjesnička_večer_-_S.Žuteković_S.Štefanac.JPG Pjesnička_večer_-_V.Kojić.JPG Pjesnička_večer_-_V.Tomić.JPG Pjesnička_večer_-_Z.Nemet.JPG Pjesnička_večer_-_Z.Nemet_S.Žuteković_S.Štefanac.JPG Pjesnička_večer_-_Ž.Novak.JPG Pjesnička_večer_u_Gradskoj_knjižnici_Dugo_Selo.JPG Pjesnička_večer_u_Gradskoj_knjižnici_Dugo_Selo0.JPG