Tradicionalni koncert „Sveti Nikola svijetom šeta“ dječjih folklornih skupina KUD-a „Preporod“ održan je jučer u prepunoj Preporodovoj dvorani. Na ponos i radost roditelja, baka, djedova… nastupilo je oko 190 djece okupljenih u školu folklora i folklornu igraonicu 3 koju vodi Matea Tumpa; folklorne igraonice 1,2,3 Maje Matijaš te dječjeg folklornog ansambla i male škole folklora voditeljice  Kristine Perković.

One su zaslužne, uz Branimira Milasa, i za prekrasne koreografije. Ovaj put pokazali su pjesme, plesove i igre iz Podravine, Slavonije, Međimurja, Baranje, Sesvetskog prigorja uz božićne prikaze sjeverozapadne Hrvatske. Izvedbe su pratili Dječji tamburaški sastavi pod vodstvom Marija Sorića. Kako se moglo vidjeti, najmlađi „Preporodaši“ cijelu su godinu marljivo vježbali i bili dobri što je potvrdio sam Sveti Nikola nagradivši svakog od njih prigodnim poklonom. Nakratko je upao Krampus, no kako nije imao nikakvog posla, brzo je i otišao. Slatke darove Nikoli je pomogao podijeliti i gradonačelnik Nenad Panian. Mali Preporodaši, uz smijeh i igru, nastavljaju s vježbanjem i probama kako bi bili spremni pridružiti se starijim kolegama na velikom koncertu u dvorani Lisinski kojim će ovo jedno od najboljih amaterskih Društava proslaviti veliki jubilej - 110. godina rada i postojanja. Koncert će se održati 24. siječnja u 19 i 30 sati, najavio je predsjednik KUD-a Mario Mlinarek.

 

pre11.jpg pre12.jpg pre13.jpg pre15.jpg pre16.jpg pre18.jpg pre19.jpg pre22.jpg pre23.jpg pre25.jpg pre27.jpg pre31.jpg pre32.jpg pre34.jpg pre36.jpg pre38.jpg pre40.jpg pre42.jpg pre45.jpg pre49.jpg pre5.jpg pre51.jpg pre52.jpg pre54.jpg pre8.jpg pre9.jpg