Kud Preporod dugo selo poziva na upis u dječje folklorne, glumačke i tamburaške sekcije, plesače, pjevače i svirače tambura, violina, tradicijskih i puhačkih instrumenata, veterane, tamburaški i puhački orkestar, žensku vokalnu skupinu Koledarice, kao i folklorni ansambl.

Kulturno ljeto u Dugom Selu završilo je smijehom kiši unatoč. Istovremeno započeo je jesenski program također sa smijehom. A sve se odigralo 1. rujna u večernjim satima. Najavljeni tematski stand up „ Štiklom u mozak, loptom u dupe“ nije održan u Športskom zbog prijeteće kiše, nego u obližnjem kafiću.

Od 21. do 27. kolovoza 2017. godine učenici Glazbene škole Dugo Selo nastupili su na Svjetskom folklornom prvenstvu (World Championship of Folklore “World folk 2017”) u Bugarskoj, na Crnome moru. Natjecanje je održano u organizaciji Europske folklorne asocijacije (European Association of Folklore Festivals - EAFF) i Svjetske folklorne asocijacije (The World Association of Folklore Festivals – WAFF), te pod patronatom UNESCO-a, u gradovima Nessebaru, St. Vlas, Burgasu, Obzoru i Pomoriu. Dugoselska glazbena škola nastupila je u tri kategorije, i to u kategoriji instrumentalnih sastava i orkestara, vokalno – instrumentalnih sastava te u kategoriji solista.

Glazbenu poslasticu za kraj ovog tjedna priredili su Tamburaški orkestar i zbor Glazbene škole Dugo Selo. Koncert je održan večeras u predvorju škole, prostor je bio premalen za sve koji su ih došli poslušati. Priređen je povodom odlaska na Svjetsko folklorno prvenstvo u Bugarsku (World Championship of Folklore Music), snažan dojam ostavile su kvalitetne izvedbe na domaću publiku.