Tradicionalno, osnovnoškolci s našeg područja obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U svim školama upriličeni su prigodne glazbeno-scenske priredbe, a vrijedne male ruke uz nesebičnu pomoć roditelja, pripremile su fine pekarske proizvode i u školu donijele razne plodove Zemlje. Djeliće atmosfere i fotografije prenosimo sa školskih portala.

Lijepa, iskrena, iznimno talentirana, samouvjerena s pokrićem – samo su neke od riječi kojima možemo opisati Anu Mariju Stančerić. Dugoselka je prvo ponijela titulu Miss Zagrebačke županije, onda se okitila i lentom prve pratilje Miss Hrvatske 2018. godine. Svojim predstavljanjem dvadesetjednogodišnja studentica četvrte godine Ekonomskog fakulteta osvojila je žiri osmijehom i pozitivnom energijom te učinila svoj grad ponosnim. Ovom uspjehu prethodili su mjeseci priprema i rada. Kako je bilo, što se događalo iza scene te nešto više o sebi otkrila nam je u velikom intervjuu.

Kako je to kad iz hobija nastane brand dobro zna Dugoselka Josipa Guja. U slobodno vrijeme dizajnira upečatljivi nakit, u svijetu mode poznat pod imenom Chantal design. O svakoj njenoj kolekciji se priča. Za najnoviju, koja prati svjetske trendove, nedavno je napravljena odlična kampanja. Broš-mašne mnogima su zapele za oko, predstavljene su i prije mjesec na izboru za Miss Zagrebačke županije održanom u Dugom Selu. Na tom je izboru pobjedu odnijela također Dugoselka Ana Marija Stančerić.

Svjedoci smo kako sve više ljudi odlazi iz Hrvatske u potragu za boljim životom. No, ima i svijetlih priča, a jedna takva odvija se upravo u Dugom Selu. Vratiti se i ostati odlučila je Dugoselka Antonija Rogić. Ima tu tamnih nijansi, ali u pozitivnom smislu jer se poduzetna mlada dizajnerica odlučila baviti čokoladom. Tako je prije nešto manje od dvije godine otvorila čokolateriju Anka Chocolate, malu manufakturu i počela, zajedno sa suprugom, proizvoditi praline.