Svoj prvi singl „Potreban si mi“ predstavila je nedavno Kristina Kelebuh. Mlada Dugoselka nije nepoznata hrvatskoj javnosti – glasom u RTL-ovom glazbeno-natjecateljskom showu „Zvijezde“, i to u osmom mjesecu trudnoće, oduševila je i publiku i žiri. Nastupajući u visokoj trudnoći, ili kako sama kaže „u duetu“, pobudila je interes medija i osvojila brojne simpatije.

Kako je to kad iz hobija nastane brand dobro zna Dugoselka Josipa Guja. U slobodno vrijeme dizajnira upečatljivi nakit, u svijetu mode poznat pod imenom Chantal design. O svakoj njenoj kolekciji se priča. Za najnoviju, koja prati svjetske trendove, nedavno je napravljena odlična kampanja. Broš-mašne mnogima su zapele za oko, predstavljene su i prije mjesec na izboru za Miss Zagrebačke županije održanom u Dugom Selu. Na tom je izboru pobjedu odnijela također Dugoselka Ana Marija Stančerić.

Svjedoci smo kako sve više ljudi odlazi iz Hrvatske u potragu za boljim životom. No, ima i svijetlih priča, a jedna takva odvija se upravo u Dugom Selu. Vratiti se i ostati odlučila je Dugoselka Antonija Rogić. Ima tu tamnih nijansi, ali u pozitivnom smislu jer se poduzetna mlada dizajnerica odlučila baviti čokoladom. Tako je prije nešto manje od dvije godine otvorila čokolateriju Anka Chocolate, malu manufakturu i počela, zajedno sa suprugom, proizvoditi praline.

kino24Prvi film koji je prikazao dugoselski Kinematograf „Preporod“ u Sokolani bio je „Sin puka“.  Podatak nam je otkrio jedan naš sugrađanin (podaci poznati uredništvu), ponukan tekstom o „Preporodovom“ kinu objavljenom u 607. broju Dugoselske kronike gdje smo zamolili da ukoliko se netko nečega sjeća iz tih vremena da nam javi. Ne, ne radi se o romantičnoj komediji već o kinematografskom ostvarenju, rekli bismo, tipičnom za ondašnje poratno vrijeme. Film „Sin puka“ je sovjetski ratni, snimljen 1946. godine po romanu jednog od najuspješnijih ruskih proznih pisaca Valentina Katajeva, saznajemo s web stranice rbth.com.