Kako smo doznali na sjednici, iz predsjednikovog izvješća unatrag godinu dana Klub je bio vrlo aktivan, štoviše proaktivan - organiziravši humanitarnu akciju „Patrikov put nade“ na kojoj je sudjelovalo oko 700 trkača, a u akciji je ukupno prikupljeno 205.210 kuna. Klub je po prvi puta bio organizator humanitarne utrke odnosno cjelokupne humanitarne akcije za prikupljanje financijske pomoći s ciljem omogućavanja rehabilitacije za oboljelog Patrika Vidovića čija je majka aktivna članica našeg kluba. Ovime je Klub pokazao ne samo veliku kolegijalnost i humanost, već je odaslao pozitivnu poruku javnosti, koju su građani Dugog Sela prepoznali odazvavši se u velikom broju.

Nadalje, prošle godine su sudjelovali u razgovorima oko planova za izgradnju igrališta u Puhovu te planova za ponovnu organizaciju Martinskog polumaratona koji će biti organiziran slijedeće godine u okviru Dugoselskih jeseni. Izvršni odbor je donio odluku o imenovanju Tomislava Poljaka direktorom utrke kako bi se što prije moglo početi s pripremama. Isto tako, tijekom proteklih godinu dana pokrenute su aktivnosti na promociji kluba, i to putem Facebook stranice kluba, objave vijesti i informacija na Facebook i web stranicama Dugoselske kronika te u informativnim emisijama Radio Martina. Riješen je grb kluba, a u izradi je i web stranice kluba. Članice i članovi kluba sudjelovali na 37 utrka, od kojih nekoliko humanitarnih, s različitim brojem sudionika. Što se tiče natjecanja u Hrvatskoj ligi/kupu u cestovnom trčanju, u organizaciji HUVA-e, klub je ekipno sudjelovao na 11 utrka od planiranih 15. Na utrkama je osvojeno ukupno 21 medalja. Do kraja natjecateljske sezone planirano je sudjelovanje na još 4 utrke u sklopu lige/kupa. Trenutno zauzimaju vrlo visoka mjesta na tablici: 3. mjesto (ženska ekipa) te 7. mjesto (muška ekipa) odnosno ukupno 6. mjesto od ukupno 32 kluba. Osim toga naši najbolji trkači i trkačice su na vrlo visokim mjestima u svojim kategorijama. U suradnji sa Savjetom mladih Grada Dugo Selo pokrenuta je Mala škola trčanja u koju se prijavilo 20 polaznika od kojih je uspješno završilo njih 9 polaznika. Organizirane su Zimska i Ljetna klupska liga, a trenutno je u tijeku i treća, jesenska, pod nazivom Puho-lov. Istaknuto je veliko zalaganje i angažman tajnika kluba Tomislava Poljaka za uspješnu organizaciju. Trenažni proces i dalje se provodi na iznajmljenoj atletskoj stazi u Brckovljanima utorkom i četvrtkom.

Ove godine napravljen je mali, ali značajan iskorak prema drugim atletskim disciplinama, njihovi članovi Ivica Kinder i Krunoslav Bertek sudjelovali su na dva otvorena prvenstva Hrvatske za veterane (XII. dvoransko Rijeka i XXII. na otvorenom Zadar) gdje su osim u trčanju na kratke staze osvajali medalje i u skoku u dalj, troskoku i bacanju kugle, a zajedno s članovima AK Zadar i u štafetnom trčanju. U sljedećem razdoblju, istaknuo je predsjednik Šindler, sudjelovat će na državnim natjecanjima u članstvu nadležne udruge, organizirat će Martinski polumaraton i Malu školu trčanja, zatim trudit će se povećati broja disciplina te započeti početak rad s mlađim naraštajima; i dalje će raditi na promoviranju rada i rezultata kluba te nastojati osigurati adekvatna financijska sredstava.

Pohvalivši njihov dosadašnji rad, posebice na organizaciji humanitarne utrke „Patrikov put nade“, gradonačelnik Nenad Panian istaknuo je činjenicu da Grad ulaže znatna sredstva za sport u gradu, među najvišima u Zagrebačkoj županiji, te je podsjetio na planove da se Atletskom klubu osigura atletska staza u Puhovu. Poručio je također kako Grad i službe stoje na raspolaganju u promoviranju njihovog rada i privlačenju novih članova.

I.G.O.

ak1.JPG ak2.JPG ak3.JPG ak4.JPG ak5.JPG