Osnovna škola „Ivan Benković“ u Dugom Selu jučer je ugostila Jumicar ekipu. Jumicar program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu je jedinstven koncept  edukacije, kojom djeca na zabavan i edukativan način uče o sigurnosti u cestovnom prometu.

Učenici drugih razreda iskušali su se tako u ulozi vozača, a uz vožnju na prometnom poligonu mogli su sudjelovati i radionicama partnerskih službi: GDCK Dugo Selo i DVD Dugo Selo, prenosimo s web stranice Jumicara. Policijska službenica iz PP Dugo Selo Katarina Šižgora budnim je okom pazila na vožnju drugašića na prometnom poligonu. Po potrebi je zaustavljala aute i propuštala pješake i klokane. Vožnju su pratili i članovi Školske prometne jedinice. U Edukaciji su sudjelovali djelatnici GDCK Dugo Selo Kristijan Katinić i Darinka Remenar. Radionicom o prvoj pomoći, Crveni križ je obogatio zajedničku manifestaciju i polaznike Programa podučio što učiniti u slučaju lakše ozlijede. Ekipi na školskom igralištu pridružili i pripadnici DVD-a Dugo Selo zapovjednik Ivan Terzić i vatrogasac vozač Josip Hrg. Oni su podučavali mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji.

„Ovim putem puno pozdrava i veliku zahvalu upućujemo i ravnatelju OŠ Ivana Benkovića gospodinu Branku Golešu za dobrodošlicu i izvrsnu organizaciju! Zahvaljujemo i svim učiteljicama za odličnu suradnju na terenu! Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama. Do tada, oprezno u prometu!“, poručuje Jumicar.

Izvor:  http://jumicar.net/

Foto: SŠK

jumicar1.jpg jumicar2.jpg jumicar3.jpg jumicar4.jpg jumicar5.jpg jumicar6.jpg