Na poziv Vinogradarsko-vinarske udruge „Terra sancti Martini“ vinari su 18. travnja dostavili 99 uzoraka koje ocjenjuju članovi stručne komisije. Nakon pozdravne riječi predsjednika Udruge Borisa Mahača, koji je najavio 24. izložbu vina, započeo je prvi dio kušanja i ocjenjivanja uzoraka tijekom kojeg će enolozi ocijeniti 54 vina.

Preostalih 45 uzoraka vina ocjenjivat će u drugom navratu. Ocjenjivačkim sudom predsjeda Zdenko Ivanković, koji svoje ocjene svakog vina sabire s ocjenama članica komisije. To su dr Maja Firšt Baća, dr Ivana Puhelek, Ivana Rendulić Jelušić, dipl. ing. i Vesna Bakota, dipl. ing. Članice i predsjednik komisije imaju certifikate za ocjenjivanje te su na službenom popisu ocjenjivača vina Zagrebačke županije. Štoviše, svi su oni s ovdašnjeg vinorodnog područja tako su i iskusni poznavatelji ovdašnjih vina. 
Najbolja vina s ocjenom 83 i više bodova, koja će u ovom ocjenjivanju osvojiti srebrna i zlatna odličja, ocjenjivat će se i na izložbi Zagrebačke županije, uz uvjet da su proizvedena na području Županije. 
Nakon stručnih ocjenjivača vina će moći kušati svi posjetitelji 24. izložbe, koja će se održati 7. srpnja u vinogradu na Martin bregu. Tom izložbom i prigodnim programom obilježit će se i Sveti Martin ljetni u znak dana 4. srpnja kada je svetac zaštitnik postao biskup u Toursu. NK

F3.jpg F4.jpg F5.jpg F6.jpg f1.jpg f2.jpg